Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 26 de març del 2012

Ruixat tropical a la badia Petite Riviere 2a part


Cumulus en diferentes fases de desenvolupament.


Segons ens indica la pàgina web del Servei Meteorològic de Maurici, l'estació de Medina, situada molt a prop de la badia Petite Riviere, al bell mig de la costa oest de l'illa, disposa de les següents mitjanes i els següents rècords enregistrats en el període 1971-2000., en el cas dels rècords no hi posa la data en què foren enregistrats. Com veureu les dades ens transporten a un clima tropical marcat per dues estacions molt diferenciades, sobretot en referència a les mitjanes pluviomètriques.



Cumulus tropicals a la badia Petite Riviere.



Sorra blanca i aigües turqueses a la badia. Al fons de la imatge, integrat en el paisatge, apareix un dels dos complexos turístics que el Club Mediterrané (Club Med) té a l'Illa Maurici. Cal destacar que un d'aquests complexos es trobava al bell mig del Cap de Creus i va ser desmantellat recentment, de forma encertada.


Pel que fa les precipitacions, els mesos més plujosos són desembre, gener i febrer, amb una mitjana de 115,6 mm, 153,2 mm i 181,8 mm respectivament, coincidint amb l'estiu austral. Els mesos més secs són juliol, agost, setembre i octubre, amb 15,4 mm, 14,8 mm, 12,5 mm i 16,5 mm respectivament, coincidint amb l'hivern austral i inicis de la primavera.

Pel que fa a les temperatures, els mesos més càlids són desembre, gener, febrer i març, amb una mitjana mensual de les màximes de 30,0º C, 30,4º C, 30,3º C i 30,2º C respectivament i una mitjana de les mínimes de 21,6º C, 22,5º C, 22,7º C i 22,3º C respectivament.

Els mesos "menys càlids" són juny, juliol, agost i setembre, amb una mitjana de les màximes de 26,4º C, 25,8º C, 25,9º C i 26,7º C respectivament i una mitjana de les mínimes de 17,7º C, 17,0º C, 17,0º C i 17,5º C respectivament.



Zona de platja del Club Med.


El rècord de temperatura màxima més alta s'escau en 35,0º C assolits en els mesos de gener i febrer (data desconeguda) i el rècord de temperatura mínima s'assolí en els mesos de juny i juliol amb 12,0º C (data desconeguda).



Piragües i barques de vela del Club Med avarades a la platja.


Les ratxes de vent més fortes foren els 256 km/h del mes febrer, els 200 km/h del mes de gener i els 174 km/h del mes de desembre. Aquestes ratxes de vent tan fortes són degudes al pas de ciclons tropicals, fenomen força habitual durant els mesos estivals.


Més imatges dels cumulus creixent en aquesta part privilegiada de la costa oest de l'illa: