Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 14 de març del 2012

Resum dels darrers dies i boires de mar




Tal com es preveia, després dels petits ruixats que caigueren el dissabte 3 de març, amb un total de 4,8 mm recollits a la nostre vila, les jornades successives vingueren marcades per una forta tramuntanada, especialment violenta entre els dies, 7, 8 i 9 de març. El vent del nord, fou causat per una aproximació de l'anticicló de les Azores i una formació de baixes pressions al golf de Gènova.

Si ens fixem amb les ràfegues més destacades de tramuntana a Palamós, aquestes van ser els 100 km/h del dia 8, els 87 km/h del dia 9 i els 71 km/h del dia 7. Pel que fa a les temperatures, la màxima més elevada s'assolí el dia 11 amb 18,8º C i la mínima més baixa va ser de 5,7º C el dia 8. La mínima més alta arribà als 11,7º C el dia 11 i la màxima més baixa es quedà en els 12,1º C del dia 6.

Sembla que aquesta situació de vent fort del nord i manca d'humitat, ha canviat notablement en les darreres hores, degut a la presència de l'anticicló a sobre nostre, la qual cosa implica un règim de brises marines que ajuden a apropar les boires d'advecció fins a la línia costanera, tal com ha passat avui. Almenys fins el cap de setmana, la situació meteorològica seguirà igual., a partir de llavors, el pas d'un solc d'aire fred pot portar-nos algun petit ruixat i l'aparició de la tramuntana.

Pel que fa a les dades d'avui dimecres., temperatura màxima 14,3º C, mínima 7,1º C. Estat del cel serè, amb algun banc de boira d'advecció, fregant algun sector de la costa, sobretot a Platja d'Aro. Vent fluix de component variable, ratxa màxima 23 km/h E. Estat de la mar amb mar plana o arrissada arran de costa i marejol mar endins (ones de 0,34 m a les 09:00h). Pressió atmosfèrica màxima 1027 hpa, mínima 1024 hpa. Humitat relativa màxima 96 %, mínima 68 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.




Temperatura a 850 hpa prevista per aquest dijous. S'observa una gran bombolla d'aire càlid d'uns 10º C que va fins a Bèlgica.


Previsió per aquest dijous

A Palamós cal preveure un dia marcat per la presència ferma de l'anticicló, malgrat tot, poden aparèixer alguns bancs de boira marina o núvols baixos típics d'aquestes dates, degut al contrast de temperatures entre l'aigua freda del mar i l'aire més càlid que hi ha al damunt. A la resta de la demarcació es preveu un dia assolellat amb algun banc de boira passatger a la costa.

La temperatura màxima pot rondar els 18/22º C a l'interior, els 14/17º C a la costa i els 15/19º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 0/4º C a l'interior, fins 6 /9º C a la costa i fins a -2/3º C al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb component variable o restarà en calma, durant la nit/matinada de dimecres a dijous. Al matí hi haurà vent fluix de component sud i est o calma. A la tarda preveiem vent de component sud a 4/8 nusos. A la nit hi haurà la mateixa situació.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar plana durant la nit/matinada de dimecres a dijous, amb mar arrissada o marejol mar endins. Al matí tindrem la mateixa situació. A la tarda preveiem mar arrissada o marejol arran de costa i marejol mar endins. A la nit hi haurà mar arrissada arran de costa i marejol mar endins.