Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 15 de març del 2012

Núvols baixos i minves


Imatge captada avui dijous on apareixen alguns núvols baixos.


La previsió que apuntava l'arribada de boira marina, s'ha complert amb escreix al llarg d'aquesta passada matinada i fins a primeres hores del dia, on la visibilitat s'ha vist reduïda a un centenar de metres. Aquesta capa de núvols baixos que s'arrosseguen fins arran de terra provinents del mar, desapareixen ràpidament quan sobrepassen en poc més d'un quilòmetre la línia costanera, degut a la desaparició de les condicions que fan possible la seva formació. Segons la boia de Puertos del Estado, actualment la temperatura del mar oscil·la entre els 13,4 i els 13,7º C, la qual cosa facilita que es pugui condensar la humitat atmosfèrica, quan l'aire situat al damunt es refreda en entrar en contacte amb aquest aire més fresc que hi ha sobre el mar.

Com podem veure a la imatge superior, durant el migdia i al llarg de la tarda, aquesta boira s'ha trencat, tot i que s'han mantingut alguns núvols baixos trencats o boira alta, siguent més importants a sobre el mar. Un altre factor que roman entre nosaltres, des de fa moltes jornades, és el fenomen de les minves, produïdes per les altes pressions que dominen la situació meteorològica dels darrers mesos.

Pel que fa a altres dades destacades d'avui dijous., temperatura màxima 13,6º C, mínima 7,9º C. Estat del cel amb abundants núvols baixos o boira. Vent fluix de direcció variable, ratxa màxima 24 km/h S. Estat de la mar amb mar plana o arrissada a primeres hores i marejol a la tarda, amb marejol tot el dia mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1029 hpa, mínima 1027 hpa. Humitat relativa màxima 97 %, mínima 79 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest divendres

A Palamós preveiem un altre dia dominat per l'anticicló, amb alguns núvols baixos més abundants al matí, juntament amb algun núvol alt decoratiu a la tarda. A la resta de la demarcació gironina el dia també serà plàcid, amb un domini del Sol i alguns intervals de núvols baixos costaners.

La temperatura màxima pot pujar fins a 18/21º C a l'interior, fins a 14/17º C a la costa i fins a 14/18º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 7/10º C a la costa, fins a 3/6º C a l'interior i fins a -1/2º C al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component sud a uns 4/8 nusos, durant la nit/matinada de dijous a divendres. Al matí hi haurà vent de component sud a 8/12 nusos, al nord del cap de Begur pot bufar a 16/20 nusos. A la tarda preveiem vent de component sud a 4/8 nusos. A la nit hi haurà una situació similar.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol generalitzat, amb mar de fons de sud-est durant tota la jornada. Mar endins i al nord del cap de Begur hi haurà maror.



Imatge captada als blocs del moll Nou on es veuen les minves d'avui dijous.