Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 17 d’octubre del 2012

Algunes de les millors tempestes de Darwin (Austràlia)




Us deixo un vídeo recent, en format "timelapse", on podrem admirar algunes de les millors tempestes de la temporada humida 2011-2012 a la regió de Darwin, situada al nord d'Austràlia.

Clima de Darwin

La regió de Darwin té un clima tropical sec (Aw a la classificació climàtica de Köppen) amb diferents estacions humides i seques i temperatures màximes mitjanes similars durant tot l'any. L'estació seca s'estén des d'abril-maig a octubre (hivern de l'hemisferi sud), durant el qual, gairebé tots els dies són calorosos i assolellats. Hi ha molt poques precipitacions entre maig i setembre. En els mesos més freds de juny i juliol la temperatura mínima diària sol ser d'uns 14°C, però poques vegades es baixa d'aquesta temperatura. Mai s'han registrat gelades.

L'estació humida està associada amb els ciclons tropicals i les pluges monsòniques. La majoria de pluges es produeixen entre desembre i març (estiu de l'hemisferi sud), quan les tempestes són molt comunes a la tarda i la humitat mitjana és superior al 70% durant aquests mesos humits. 

El mes de gener té una mitjana de menys de 6 hores de llum solar al dia. El mes més càlid és novembre, just abans de l'inici de la principal temporada de pluges.
A causa de la seva llarga estació seca, Darwin té la major mitjana d'hores de sol diari (8,4) per una capital d'Austràlia, d'abril a novembre.
El clima de Darwin és més semblant a Singapur que a Sydney.

Darwin està situat en una de les zones més tempestuoses del món. A l'any 2002, una sola tempesta va produir 1.634 llamps en poques hores, siguent la mateixa quantitat de llamps que va experimentar Perth, Austràlia Occidental, en tot un any.