Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 26 d’octubre del 2012

Matinada plujosa


Imatge de radar a les 02:12h de la matinada, on veiem les extenses pluges que ens afectaven.


Tal com es preveia, el front de pluges que ens ha creuat aquesta matinada s'ha mostrat molt actiu i ens ha deixat alguns ruixats entre moderats i intensos.
Cal tenir en compte que en algunes poblacions les pluges anaven acompanyades per tempesta, especialment al nord de la nostre comarca, indret on han s'han recollit els registres pluviomètrics més quantiosos.

Algunes de les dades de precipitació de la passada nit/matinada a l'Alt i Baix Empordà:   

La Bisbal d'Empordà 39,7mm., Sant Miquel de Fluvià 30,6mm., Verges 30,4mm., Calonge 25,4mm., Llançà 24,0mm., Palamós-La Fosca 20,6mm., Darnius 20,1mm., Palamós 20,0mm., Castelló d'Empúries 19,4mm., Calonge-Mas Pallí 19,0mm., La Vajol 18,6mm., Figueres 17,8mm., Sant Feliu de Guíxols 17,0mm.




Mapa de llamps d'avui divendres, on es veu que al nord del Baix Empordà hem tingut tempesta de matinada.



Mapa de pressió en superfície d'avui a les 14:21h. Veiem la pertorbació a sobre nostre.


D'altre banda, cal destacar que la borrasca s'ha situat a sobre nostre provocant que la pressió en superfície hagi sigut molt baixa durant tot el dia, amb un mínim de 995hPa.  Generalment, aquests canvis bruscos de pressió atmosfèrica, generen molt malestar al cos, amb mal de cap, dolors d'ossos i articulacions, especialment a la gent gran., tal com així s'ha donat. Un altre efecte col·lateral d'aquesta situació ha estat l'augment del nivell del mar.

Altre dades destacades d'avui divendres 26 d'octubre a Palamós., temperatura màxima 19,2ºC,  mínima 15,7ºC. Estat del cel amb núvols abundants en diferents nivells, sobretot formats per núvols de desenvolupament vertical, Altocumulus, Cirrus i encluses de tempesta, amb clarianes a migdia.
Pluja 20,0mm. Vent de garbí a 15/20km/h de mitjana, ratxa màxima 44km/h. Estat de la mar amb marejol o maror arran de costa i maror o forta maror mar endins (onatge sig. de 1,29m davant el cap de Begur a les 14:00h). Pressió atmosfèrica màxima 1007hPa, mínima 995hPa. Humitat relativa màxima 99%, mínima 80%. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado. 

Imatges de l'estat del cel d'avui divendres:  



Clarianes a migdia, amb grans nuvolades empeses pel vent de garbí.



Cirrus spissatus al vespre, formats a partir de les encluses de les tempestes que han caigut aquesta tarda a la demarcació de Barcelona.



Corona llunar o cercle a la Lluna aquest vespre, indicatiu del canvi de temps d'aquest cap de setmana en forma de fred i vent de tramuntana.