Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 4 d’octubre del 2012

Imatges del Altocumulus lenticularis d'ahir i dades


Altocumulus lenticularis, Altocumulus lenticularis undulatus i curiosa estela de condensació a sobre Sant Joan de Palamós.


Com era d'esperar, la monotonia anticiclònica es va apoderar d'ahir dimecres i ens va deixar un dia dominat pel sol. Així mateix, tot i aquest ambient assolellat, la presència d'una capa d'humitat en nivells mitjos de la troposfera i vent fort de l'oest a uns 500hPa, va generar un seguit d'ondulacions que formaren els típics Altocumulus lenticularis en forma de llentia i també alguns undulatus, com veiem a les imatges.

Altres dades meteorològiques d'ahir dimecres 3 d'octubre a Palamós., temperatura màxima 22,3ºC, mínima 13,8ºC. Estat del cel amb alguns intervals de núvols alts i mitjos al matí i a la tarda, amb l'aparició d'alguns intervals de núvols baixos a la tarda/vespre, impulsats pel vent de mar. Vent de component sud a 10km/h de mitjana, ratxa màxima 29km/h. Estat de la mar amb mar arrissada al matí i marejol a la tarda.
Pressió atmosfèrica màxima 1021hPa, mínima 1017hPa. Humitat relativa màxima 94%, mínima 70%. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado


Més fotografies dels Altocumulus lenticularis que es veieren ahir a la tarda a Palamós: