Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 19 de setembre del 2011

12,6ºc de mínima i bonics cumulus


Bonics carrers de cumulus mediocris.


Avui a primeres hores del dia, hi haurà hagut més d'un ensurt pel que fa a la sensació de fresca que hem notat, ja que fins ara, el nostre cos estava acostumat a una temperatura més elevada., de ben segur que aquest canvi tant sobtat l'haurem notat de valent. Gairebé d'un dia per l'altre, hem passat de tenir unes mínimes superiors als 20ºc, a uns valors clarament inferiors que avui han baixat fins a 12,6 cº a Palamós., sens dubte, es tracta d'una temperatura de tardor avançada.

Cal dir que al llarg de la setmana notarem com la temperatura anirà remuntant, sobretot en hores diürnes, però en hores nocturnes encara es mantindrà la fresca, sense haver-hi uns valors tant baixos.

Pel que fa a les dades d'avui dilluns a Palamós., temperatura màxima 22,1 ºc, mínima 12,6 ºc. Estat del cel amb predomini del Sol i alguns núvols alts i baixos decoratius, amb bonics cumuls. Estat de la mar amb maror mar endins i mar arrissada o marejol arran de costa. Vent de tramuntana durant la matinada a 10 km/h de mitjana i de direcció variable la resta del dia, ratxa màxima 29 km/h.
Pressió atmosfèrica màxima 1019 hpa, mínima 1014 hpa. Humitat relativa màxima 77 %, mínima 47 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.



Cumuls vistos des del Pla de sa Nau.


Previsió per aquest dimarts

A Palamós preveiem que el dia es mantingui assolellat, amb algun núvol baix passatger. A la resta de la demarcació es preveu un dia marcat pel Sol i una recuperació de les màximes., també s'esperen alguns núvols baixos a la costa de la Selva i en punts de muntanya.

La temperatura màxima pot pujar fins a 24/26ºc a l'interior, fins a 22/24ºc a la costa i fins a 19/24ºc al Pirineu. La mínima pot rondar els 12/15ºc a la costa, els 9/12ºc a l'interior i els 0/8ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà de tramuntana a 8/12 nusos, al llarg de la nit/matinada de dilluns a dimarts., mar endins i la nord del cap de Begur es pot arribar a 20/25 nusos. Al matí tindrem vent fluix de direcció variable., al nord del cap de Begur encara tindran tramuntana a 6/10 nusos. A la tarda hi haurà vent fluix de garbí o calma. A la nit hi haurà vent de nord-oest molt fluix o calma.

L'estat de la mar es preveu amb maror mar endins i mar arrissada arran de costa, durant la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al matí s'espera la mateixa situació. A la tarda hi haurà marejol o maror mar endins i mar arrissada arran de costa. A la nit tindrem mar arrisada o calma arran de costa i marejol mar endins.


Recull d'imatges dels cumuls d'avui






Basses causades per la pluja del diumenge.