Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 21 de setembre del 2011

Dia enterenyinat per núvols alts


Imatge del cel enterenyinat que hem tingut avui.


Avui, tal com era previst, hem tingut el cel força enterenyinat per abundants núvols alts dels gèneres cirrus i cirroestrats., no obstant, juntament amb aquests núvols naturals, també es podien observar nombrosos núvols alts artificials, formats per la condensació dels gasos emessos pels avions, uns gasos que estan formats majoritàriament per vapor d'aigua que es congela en forma de petits cristallets de gel, quan troba les condicions escaients.

Moltes vegades la coincidència de núvols naturals i artificials, pot fer molt dificil destriar l'origen dels uns i dels altres, ja que les estel·les dels avions poden anar evolucionant i eixamplar-se, fins aparentar un nuvol alt comú.

Pel que fa a les dades del dia., temperatura màxima 23,6ºc, mínima 15,2ºc. Estat del cel enterenyinat per núvols alts i també han aparegut alguns núvols baixos a l'horitzó, tal com s'aprecia a la imatge del principi.
Estat de la mar amb marejol mar endins i mar arrissada o calma arran de costa. Vent de mestral fluix a la nit i vent de llevant o garbí la resta del dia a 10 km/h de mitjana, ratxa màxima 24 km/h SO.
Pressió atmosfèrica màxima 1021 hpa, mínima 1018 hpa. Humitat relativa màxima 92 %, mínima 74 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.



Núvols alts a sobre les Gavarres.


Previsió per aquest dijous

A Palamós preveiem un dia marcat pel Sol i per algun núvol alt i baix decoratiu. A la resta de la demarcació el temps també estarà dominat pel Sol i per alguns núvols decoratius., així i tot, al Pirineu o Serralada Transversal poden crèixer algunes nuvolades i acabar amb algun ruixat.

La temperatura màxima pot rondar els 27/30ºc a l'interior, els 23/26ºc a la costa i els 18/26ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 15/19ºc a la costa, fins a 11/15ºc a l'interior i fins a 4/10ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner restarà en calma o bufarà molt fluix de direcció variable, al llarg de la nit/matinada de dimecres a dijous. Al matí tindrem vent fluix de llevant o calma. A la tarda hi haurà vent de garbí a 8/10 nusos. A la nit hi haurà vent de mestral a 4/6 nusos.

L'estat de la mar es preveu amb marejol mar endins i mar calma o arrissada arran de costa, durant la nit/matinada de dimecres a dijous. Al matí s'espera mar calma arran de costa i mar arrissada mar endins. A la tarda hi haurà mar arrissada arran de costa i una mica de marejol mar endins. A la nit tindrem la mateixa situació.