Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 4 de setembre del 2011

Quatre gotes i retorn de l'anticicló


Mapa de pressió en superfície previst per dimarts. Observeu com tindrem l'anticló a sobre nostre.


Després de les quatre gotes caigudes aquest cap de setmana, sembla que la calor i l'estabilitat atmosfèrica serà la protagonista i aquest fet segur que no falla., com podeu veure a la imatge superior, l'anticicló es voldrà mantenir ferm a sobre nostre. Si l'agost va ser molt sec, aquest començament de setembre seguirà la mateixa tònica.

Pel que fa a l'errada en les previsions del passat dissabte, sempre s'ha de tenir present que de deu previsions de pluges, nou podran ser encertades i una pot fallar, ja que sempre existeix un marge d'error., si a més, coincideix en cap de setmana, encara es magnifica més.
Cal destacar que els models meteorològics fins el divendres al vespre indicaven possibilitats de pluges fortes., a l'hora de la veritat, la perturbació va arribar molt més desgastada i amb una temperatura de -10,5ºc a 500 hpa. Si en comptes de -10,5ºc hi haguessin hagut -12,5 o -15ºc, la diferència de temperatura o gradient tèrmic, entre les diferents capes de la troposfera, hagués permés el creixement de més tempestes.

Pel que fa a les dades d'avui diumenge., temperatura màxima 24,2ºc, mínima 20,5ºc. Estat del cel amb nuvolusitat de tipus baix i algunes clarianes, amb algun petit ruixat al sector de St. Joan. Pluja del dissabte 0,8 mm. Vent de garbí a 5 km/h de mitjana, ratxa màxima 18 km/h. Pressió atmosfèrica màxima 1014 hpa, mínima 1010 hpa. Humitat relativa màxima 93 %, mínima 77 %. Dades de meteoclimatic.com


Previsió per aquest dilluns

Aquest dilluns a Palamós preveiem un dia amb núvols i clarianes. A la resta de la demarcació hi haurà un dia semblant, amb possibilitats que caigui algun ruixat a l'interior, sobretot a la zona de la Serralada Transversal i al Montseny., fins i tot, algun ruixat podria arribar al sud de la Costa Brava.

La temperatura màxima pot pujar fins a 25/28ºc a l'interior, fins a 23/26ºc a la costa i fins a 14/20ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 17/20ºc a la costa, fins a 13/16ºc a l'interior i fins a 5/12ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner pot bufar del nord a 12/16 nusos, superior mar endins i al nord del cap de Begur, on arribaran a 20 nusos, durant la nit/matinada de diumenge a dilluns. Al matí s'espera vent fluix de component nord-est o calma. A la tarda tindrem vent fluix de direcció variable o calma. A la nit hi haurà tramuntana a 15/20 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror mar endins i mar arrissada o marejol arran de costa, durant la nit/matinada de diumenge a dilluns. Al matí hi haurà maror mar endins i mar arrissada arran de costa. A la tarda s'espera mar arrissada arran de costa i marejol o maror mar endins. A la nit hi haurà marejol arran de costa i maror o forta maror mar endins.