Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 27 de setembre del 2011

Dies molt plàcids


Posta de sol d'ahir dilluns.


Avui les altes pressions atmosfèriques ens han donat una altre jornada molt plàcida, fins i tot, encara més plàcida que moltes jornades estiuenques, on la marinada de tarda és capaç d'alterar una mica l'estat de la mar., una mar que avui semblava un mirall on es reflectien les llums de la vila durant el capvespre.
El vent tant sols ha estat un miratge que ha bufat durant unes poques hores al centre del dia i els núvols també han estat gairebé absents, amb només alguns cirrus molt poc importants, els quals, ahir dilluns ens van donar una mica de color a la posta de sol.

Lluny queda el típic temporal de finals d'estiu, que antigament s'aprofitava per rentar les bótes de vi abans d'omplir-les de nou. Encara que els pròxims dies hi pot haver mar de fons de llevant, sembla que el popular "rentabótes" haurà d'esperar una mica.

Pel que fa a les dades d'avui dimarts a Palamós., temperatura màxima 25,7 ºc, mínima 16,4 ºc. Estat del cel serè, amb algun núvol alt i calitja. Vent en calma durant la matinada i el vespre., a les hores centrals ha bufat vent de l'est-sud-est a 10 km/h, ratxa màxima 26 km/h. Estat de la mar amb mar calma o arrissada. Pressió atmosfèrica màxima 1025 hpa, mínima 1023 hpa. Humitat relativa màxima 88 %, mínima 53 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dimecres

A Palamós preveiem un altre dia assolellat i càlid, amb algun núvol alt decoratiu. La resta de la demarcació també gaudirà d'un temps semblant, amb núvols d'evolució al Pirineu gironí sense més conseqüències, encara que a la part occidental del Pirineu hi pot caure algun ruixat.

La temperatura màxima pot pujar fins a 27/29 ºc a l'interior, fins a 24/27 ºc a la costa i fins a 21/26 ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 16/18 ºc a la costa, fins a 13/15 ºc a l'interior i fins a 7/12 ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner pot bufar molt fluix del nord o restar en calma, durant la nit del dimarts., al llarg de la matinada del dimecres pot entrar gregal a 6/10 nusos. Al matí hi pot haver vent de gregal a 4/8 nusos. A la tarda hi haurà vent de llevant a 4/8 nusos. A la nit es preveu gregal a 4/8 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar calma o arrissada arran de costa, i un xic de marejol mar endins, durant les properes hores. Al llarg de la matinada del dimecres tindrem mar arrissada o marejol arran de costa i una mica de maror mar endins, amb mar de fons de gregal o llevant. Al matí hi haurà mar de fons de llevant amb maror mar endins i marejol o maror arran de costa. A la tarda tindrem entre marejol o maror, igual com a la nit, amb mar de fons de l'est.



Mapa d'alçada significant de l'onatge previst pel dimecres al migdia. Observeu com hi pot haver onades superiors al mig metre.