Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 9 de setembre del 2011

Previsió pel cap de setmana de la Diada


Mapa de superfície amb fronts previst pel diumenge. Observeu com una cua de front pot fregar el Pirineu.


Aquest dissabte a Palamós preveiem un dia assolellat i càlid, amb algun núvol baix anecdòtic. A la resta de la demarcació el dia es presentarà molt calorós i amb alguns núvols d'evolució en zones de muntanya, sense més conseqüències.

La temperatura màxima pot pujar fins a 30/35ºc a l'interior, sobretot a l'Alt Empordà, fins a 25/27ºc a la costa i fins a 25/30ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 19/21ºc a la costa, fins a 17/20ºc a l'interior i fins a 10/16ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner pot bufar amb component sud i oest, a 8/10 nusos, al llarg de la nit/matinada de divendres a dissabte. Al matí s'espera vent de llebeig a 10/15 nusos. A la tarda tindrem la mateixa situació. A la nit hi haurà vent fluix del sud-oest o calma.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol mar endins i mar arrissada arran de costa, durant la nit/matinada de divendres a dissabte. Al matí hi haurà marejol arran de costa i maror mar endins. A la tarda s'espera maror generalitzada. A la nit hi haurà marejol.


Aquest diumenge, Diada Nacional de Catalunya, esperem un dia bàsicament assolellat, amb alguns intervals de núvols baixos i mitjos. A la resta de la demarcació es preveu un dia amb predomini del sol, no obstant, podria caure algun ruixat de tarda a la zona pirinenca.

La temperatura màxima es mantindrà i la mínima pot ser més elevada.

El vent al nostre sector costaner pot bufar molt fluix de llebeig o restar en calma, durant la matinada de diumenge. Al matí s'espera vent de llebeig a 10/15 nusos. A la tarda tindrem vent de llebeig a 8/12 nusos. A la nit pot entrar tramuntana a 8/12 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol mar endins i mar arrissada o calma arran de costa, durant la matinada de diumenge. Al matí hi haurà marejol, amb maror al nord del cap de Begur. A la tarda s'espera marejol, amb maror mar endins. A la nit hi haurà marejol generalitzat, amb mar creuada mar endins i àrees de maror.


Avanç pel dilluns. El dilluns a Palamós es preveu amb alguns intervals de núvols baixos, però el Sol serà el protagonista. A la resta de Girona, no es descarta que pugui caure algun ruixat de tarda a la zona del Montseny i Guilleries, amb intervals de núvols baixos a la resta i àmplies clarianes. La temperatura podrà ser una mica més baixa en general.

El vent bufarà fluix de tramuntana durant el matí, amb cops moderats al nord del cap de Begur i a la tarda preveiem que entri una mica de garbí. Pel que fa a l'estat de la mar, aquesta es mantindrà amb marejol o maror mar endins, amb mar de fons de nord i mar arrissada arran de costa.