Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 16 de setembre del 2011

Previsió pel cap de setmana


Mapa de precipitació prevista en sis hores per la tarda del diumenge.


Aquest dissabte a Palamós preveiem una jornada marcada per un ambient assolellat i una forta sensació de xafogor, tot això acompanyat per alguns núvols baixos, juntament amb núvols en altres nivells. A la resta de la demarcació, l'acostament del solc d'aire fred en alçada que ens afectarà el diumenge, pot portar alguns intervals nuvolosos però encara amb àmplies clarianes, independentment, al Pirineu i en altres zones de muntanya de la meitat nord i oest, podran caure alguns ruixats de tarda que es mantindrien fins al vespre o la nit., algun d'aquests ruixats pot ser localment fort i anar acompanyat per tempesta.

La temperatura pot remuntar fins a 26/29ºc a l'interior, fins a 24/26ºc a la costa i fins a 19/25ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 18/20ºc a la costa, fins a 14/18ºc a l'interior i fins a 9/13ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà molt fluix del sud-oest o restarà en calma, al llarg de la nit/matinada de divendres a dissabte. Al matí tindrem vent de garbí a 4/8 nusos, igual com a la tarda. A la nit hi haurà vent de nord a 8 nusos., mar endins i al nord del cap de Begur es poden assolir els 16 nusos.

L'estat de la mar es preveu amb marejol mar endins i mar arrissada o calma arran de costa, durant la nit/matinada de divendres a dissabte. Al matí s'espera mar arrissada, a la tarda hi haurà la mateixa situació. A la nit tindrem mar arrissada o calma arran de costa i marejol mar endins., al nord del cap de Begur i sobretot al cap de Creus hi pot haver maror.


Aquest diumenge ens passarà el gruix de l'embossament d'aire i aquest fet pot comportar una jornada força inestable. De bon matí ja ens llevarem amb núvols abundants i la caiguda d'alguns ruixats, sobretot a prop de la costa. Al llarg de la tarda, tot i l'obertura de clarianes, podran descarregar ruixats i tempestes que poden afectar especialment a la meitat sud i oest de Girona, puntualment amb forta intensitat. Caldrà estar atents a l'evolució de les pluges, ja que en aquesta época de l'any amb l'aigua del mar tant càlida, pot caure algun aiguat., no obstant, com que a la tarda bufarà tramuntana, a la resta de la demarcació la pluja més forta podria caure a sobre el mar.

La temperatura anirà descendint al llarg de les hores amb mínimes que es donaran al final del dia. La màxima pot rondar els 23/25ºc a la costa i interior i els 14/20ºc al Pirineu. Amb la baixada de la temperatura, els cims del Pirineu per damunt dels 2400 metres, poden quedar emblanquinats.

El vent al nostre sector costaner bufarà del nord amb poca intensitat, durant la matinada de diumenge. Al matí tindrem vent fluix de direcció variable o calma. A la tarda es preveu l'entrada de la tramuntana a 15/20 nusos., mar endins i la nord del cap de Begur hi hauran uns 25 nusos. A la nit hi haurà la mateixa situació, amb tramuntana a 30/32 nusos al nord del cap de Begur.

L'estat de la mar es preveu amb marejol o maror mar endins i mar arrissada arran de costa, durant la matinada i matí de diumenge. A la tarda hi haurà marejol arran de costa i maror o forta maror mar endins, sobretot al nord del cap de Begur. A la nit tindrem marejol o maror arran de costa i forta maror o maregassa mar endins.