Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 22 de setembre del 2011

Més de 30ºc a l'interior de la demarcació


Mapa de vent i temperatura en superfície previst pel divendres a les 15:00 h.


La calorada prevista, avui s'ha fet present i de quina manera, amb valors màxims que han superat els 30 ºc en alguns indrets del prelitoral i interior de les nostres comarques. A la costa, tot i que la temperatura ha sigut força més baixa, la xafogor s'ha deixat sentir de valent i així es mantindrà durant les pròximes jornades, amb un bon contrast entre el dia i la nit.

Algunes de les màximes més elevades d'avui han sigut els 31,1 ºc de La Jonquera, 30,6ºc a Boadella d'Empordà, 30,2 ºc a Medinyà, 29,5 ºc a Banyoles, 29,3 ºc a Arbúcies, 29,2 ºc a La Bisbal d'Empordà o 27,5ºc a Calonge.

Pel que fa a les dades d'avui dijous a Palamós., temperatura màxima 24,3ºc, mínima 16,9ºc. Estat del cel serè, amb boirina. Vent de nord molt fluix a la matinada i vent de garbí a 10 km/h de mitjana, ratxa màxima 26 km/h. Estat de la mar amb marejol mar endins i mar arrissada o marejol arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1019 hpa, mínima 1016 hpa. Humitat relativa màxima 94 %, mínima 65 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest divendres

Aquest divendres a Palamós preveiem un dia marcat pel Sol i la calor, juntament amb alguns intervals de núvols alts que podran enterenyinar el cel, sobretot a la tarda. A la resta de la demarcació també hi dominarà el Sol, no obstant, a la zona pirinenca i en altres zones muntanyoses adjacents, hi podran caure alguns ruixats a partir del migdia, puntualment amb forta intensitat.

La temperatura pot remuntar fins a 28/30 ºc a l'interior, fins a 24/27 ºc a la costa i fins a 20/25 ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 16/18 ºc a la costa, fins a 13/15 ºc a l'interior i fins a 8/13 ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix de component nord durant la nit de dijous a divendres i restarà en calma de matinada., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar gregal a 10/15 nusos. Al matí tindrem vent fluix de direcció variable. A la tarda hi haurà vent de garbí a 6/10 nusos. A la nit hi haurà vent fluix de ponent o garbí.

L'estat de la mar es preveu amb marejol mar endins i mar calma o arrissada arran de costa, durant la nit/matinada de dijous a divendres. Al matí s'espera la mateixa situació. A la tarda hi haurà mar arrissada arran de costa i marejol mar endins. A la nit tindrem mar calma o arrissada arran de costa i una mica de marejol mar endins.