Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 7 de setembre del 2011

Núvols i dades del passat dilluns i d'ahir dimarts


Estratocúmulus a sobre de Romanyà de la Selva. Imatge captada el 5 de setembre (dilluns).


El passat dilluns dia 5 de setembre, els protagonistes de la jornada van ser el vent de tramuntana i els nombrosos núvols baixos.
El vent del nord va mantenir, al llarg del dia, un grau d'humitat força baix, situant-se al voltant del 50 %., tot això acompanyat per un matí amb àmplies clarianes i una tarda amb el cel més cobert per núvols baixos. Aquest fet va fer que la calor es quedés enrera, així com la forta xafogor que ens havien acompanyat les darreres jornades.



Imatge dels núvols baixos que a estones es recargolaven degut al vent a sobre Les Gavarres.


Pel que fa a altres dades destacades d'aquella jornada., la temperatura màxima va pujar fins a 24,8ºc i la mínima sigué de 19,6ºc.
El vent de component nord va bufar a 10/15 km/h de mitjana, ratxa màxima 27 km/h. L'estat de la mar es mantingué amb maror mar endins i mar arrissada arran de costa. La pressió atmosfèrica màxima fóu de 1023 hpa i la mínima baixà fins a 1016 hpa.
La humitat relativa màxima va arribar fins el 81 % i la mínima baixà fins el 48 %.



Núvols baixos del passat dilluns a sobre Les Gavarres.



Cirrus vistos des del Pedró de Palamós ahir dimarts, dia 6 de setembre.


Ahir dimarts, el dia es mostrà amb predomini del Sol, acompanyat per alguns intervals de núvols alts i baixos al matí, amb una major presència de núvols alts del gènere cirrus al llarg de la tarda.

Pel que fa a altres dades d'ahir., la temperatura màxima va pujar fins a 24,3ºc i la mínima descendí fins a 20,2ºc. L'estat de la mar es mantingué amb mar arrissada al matí i marejol o maror a la tarda, sobretot mar endins. El vent bufà de tramuntana fins a primeres hores del dia, a 15 km/h de mitjana, i el garbí s'imposà durant la tarda, a 15 km/h de mitjana., la ratxa màxima va ser de 37 km/h direcció nord.
La pressió atmosfèrica màxima va arribar fins a 1025 hpa i la mínima sigué 1022 hpa., aquestes altes pressions denoten l'arribada ferma de l'anticicló.
La humitat relativa màxima fóu del 86 % i la mínima del 52 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Fotografies dels cirrus que es podien veure ahir a la tarda al damunt de la població veïna de Calonge: