Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 12 de setembre del 2011

Sol i calor almenys fins diumenge


Mapa de temperatura en superfície previst per dijous a les 15:00h.


El binomi estiuenc de Sol i calor voldrà romandre amb nosaltres, almenys fins el pròxim diumenge, on el pas d'un solc d'aire fred en nivells mitjos de la troposfera, ens pot portar alguns ruixats més o menys generals i l'entrada de vents del nord més frescos., no obstant, ara com ara sembla que aquest canvi de temps no hauria de durar massa i posteriorment podria tornar l'anticicló. Mentrestant, llevat d'algun ruixat esporàdic en indrets de muntanya, a la costa ens tocarà suar de valent el que resta de setmana, amb un ambient de ple estiu.

Pel que fa a les dades d'avui dilluns., temperatura màxima 25,7ºc, mínima 20,1ºc. Estat del cel assolellat amb algun núvol baix decoratiu. Vent de nord a la matinada i garbí a 10/20 km/h a la tarda, ratxa màxima 34 km/h. Estat de la mar amb maror mar endins i marejol o maror arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1019 hpa, mínima 1016 hpa. Humitat relativa màxima 90 %, mínima 55 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dimarts

Aquest dimarts a Palamós esperem un dia assolellat i xafogós, amb algun núvol baix decoratiu. A la resta de la demarcació hi haurà un temps marcat pel Sol i la calor, amb núvols d'evolució en indrets de muntanya, sense més conseqüències.

La temperatura màxima pujarà fins a 30/33ºc a l'interior, sobretot a l'Alt Empordà, fins a 25/28ºc a la costa i fins a 20/27ºc al Pirineu. La mínima pot ser igual o una mica més elevada.

El vent al nostre sector costaner pot bufar molt fluix de tramuntana o restar en calma, durant la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al matí s'espera vent fluix de direcció variable o calma. A la tarda tindrem vent fluix de garbí. A la nit pot entrar tramuntana a 6/10 nusos arran de costa., mar endins es poden assolir els 15/20nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i maror mar endins, durant la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al matí hi haurà mar arrissada arran de costa i marejol mar endins. A la tarda s'espera marejol mar endins i mar calma o arrissada arran de costa. A la nit hi haurà maror mar endins i mar arrissada arran de costa.