Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 18 de setembre del 2011

Forta devallada de la temperatura


Imatge d'avui diumenge amb el cel ennuvolat.


El fet més destacat després de les pluges del dia d'avui, ha estat la notable devallada de la temperatura, amb una mínima que ha tingut lloc a les cinc de la tarda.

Si ahir es van assolir els 26,6ºc de màxima, avui a la mateixa hora hi havien 14,1ºc, és a dir, uns 12,5ºc menys que ahir dissabte., a més, la sensació de fresca encara era més notable degut al vent de tramuntana que bufava a uns 20 km/h. Curiosament, la màxima del dia ha tingut lloc poc abans de les pluges que caigueren durant la matinada, amb 23,6ºc.

Pel que fa a altres dades d'avui diumenge a Palamós. Estat del cel ennuvolat, amb tempesta de bon matí i alguns plugims a la tarda. Aparició de l'arc de Sant Martí al vespre coincidint amb l'obertura de clarianes.

Vent de component ENE de matinada a 10 km/h de mitjana i de component N a 15/20 km/h a la tarda, ratxa màxima 55 km/h. Pluja 25,6 mm.
Estat de la mar amb maror o forta maror mar endins (ones de 1,5 m) i mar arrissada o marejol arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1012 hpa, mínima 1009 hpa. Humitat relativa màxima 97 %, mínima 65 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.



El cel ennuvolat que hem tingut aquesta tarda, poc abans de la caiguda de plugims.


Previsió per aquest dilluns

Aquest dilluns a Palamós preveiem un dia assolellat, amb alguns intervals de núvols baixos, sobretot de bon matí. A la resta de la demarcació el dia estarà marcat pel Sol, amb alguns núvols baixos a la Costa Brava sud durant el matí i a la zona pirinenca o Serralada Transversal durant la tarda.

La temperatura màxima rondarà els 23/26ºc a l'interior, els 22/24ºc a la costa i els 14/20ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà de tramuntana a 15/20 nusos, al llarg de la nit/matinada de diumenge a dilluns. Al matí tindrem vent fluix de direcció variable., al nord del cap de Begur encara tindran tramuntana a 14/20 nusos. A la tarda la tramuntana es reforçarà fins a 15/20 nusos., al nord del cap de Begur i mar endins es poden assolir els 30 nusos. A la nit hi haurà vent de nord a 20/24 nusos.

L'estat de la mar es preveu amb maror o forta maror mar endins i marejol arran de costa, durant la nit/matinada de diumenge a dilluns. Al matí s'espera la mateixa situació. A la tarda hi haurà marejol o maror arran de costa i forta maror o maregassa mar endins (ones de 3 metres). A la nit tindrem marejol arran de costa i forta maror o maregassa mar endins.