Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 2 de setembre del 2011

Previsió pel cap de setmana


Mapa europeu de previsió de tempestes. Observeu com s'espera una gran activitat tempestuosa.


Aquest dissabte a Palamós, el pas d'una perturbació acompanyada per vents del sud o sud-est, ens portarà un dia amb nuvolusitat molt abundant. Podria caure algun ruixat acompanyat per tempesta, a partir del migdia i fins al vespre, amb forta intensitat de precipitació, acumulant més de 20 mm en mitja hora. A la resta de la demarcació es preveu un panorama semblant, amb ruixats i alguna tempesta de forta intensitat que localment podran superar els 50 mm, amb inundacions puntuals a les zones propenses. Precaució.

La temperatura màxima pot rondar els 25/28ºc a l'interior, els 23/26ºc a la costa i els 19/24ºc al Pirineu. La mínima es pot donar al final del dia.

El vent al nostre sector costaner pot bufar molt fluix de l'est o restarà en calma, al llarg de la nit/matinada de divendres a dissabte. Al matí s'espera vent de xaloc a 8/10 nusos. A la tarda tindrem vent de component sud a 8/10 nusos. A la nit s'espera vent fluix de garbí o calma.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror mar endins i mar arrissada o marejol arran de costa, mar de fons de xaloc, durant la nit de divendres a dissabte. La resta de la jornada tindrem maror generalitzada, amb mar de fons del sud.


Aquest diumenge a Palamós tindrem un dia amb núvols i clarianes, però ja sense pluja. A la resta de la demarcació també hi haurà un dia amb nuvolosiat variable i podran caure alguns ruixats dispersos en zones de l'interior, sobretot cap a muntanya.

La temperatura màxima rondarà els 25/27ºc a l'interior, els 23/25ºc a la costa i els 21/24ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 5/11ºc al Pirineu, fins a 13/17ºc a l'interior i fins a 17/19ºc a la costa.

El vent al nostre sector costaner pot bufar del nord-est, a 8 nusos, durant la matinada de diumenge. Al matí s'espera vent fluix de component sud. A la tarda tindrem vent fluix de direcció variable o calma. A la nit hi haurà tramuntana o mestral a 8/12 nusos., al nord del cap de Begur s'espera vent de mestral a 20/25 nusos

L'estat de la mar es mantindrà amb maror mar endins i marejol arran de costa, amb mar de fons de xaloc, durant la matinada de diumenge. Al matí hi haurà marejol o maror, amb mar de fons del sud. A la tarda s'espera mar arrissada arran de costa i maror mar endins, amb mar creuada. A la nit hi haurà mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins.