Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 20 de setembre del 2011

Anticicló per tota la setmana


Mapa de pressió en superfície previst pel dijous vinent.


L'estiu encara que té corda per estona, almenys durant el dia, ja que segons els models meteorològics, l'anticicló voldrà romandre a prop nostre, durant el que resta de setmana i a més llarg termini tampoc s'espera cap canvi significatiu, tot i que el marge d'error és major.
Cal ressaltar l'augment que ha experimentat la temperatura al llarg del dia d'avui i que continuarà de forma progressiva els pròxims dies, amb valors que es poden acostar als 30ºc en els punts més càlids del país, entre el dijous i el divendres, amb marcada xafogor a la costa.

Caldrà aprofitar aquesta bonança com un regal extra per part de l'estiu, ja que la temperatura de l'aigua del mar i la caloreta del migdia, encara faciliten un bany agradable a les nostres costes.

Pel que fa a les dades d'avui dimarts a Palamós., temperatura màxima 23,9ºc, mínima 14,2ºc. Estat del cel serè, amb algun núvol baix esquifit. Estat de la mar amb maror mar endins i mar arrissada o marejol arran de costa. Vent de tramuntana a 20 km/h durant la passada nit i vent de component sud-oest i sud-est a 10 km/h a la tarda, ratxa màxima 39 km/h N.
Pressió atmosfèrica màxima 1022 hpa, mínima 1019 hpa. Humitat relativa màxima 79 %, mínima 49 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dimecres

A Palamós hem d'esperar un dia assolellat i amb alguns núvols alts que enterenyinaran el cel. A la resta de la demarcació el dia dia serà calcat, no obstant, pot aparèixer algun núvol d'evolució al Pirineu.

La temperatura màxima rondarà els 26/28ºc a l'interior, els 24/26ºc a la costa i els 20/25ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 14/16ºc a la costa, fins a 10/13 a l'interior i fins a 3/9ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner restarà en calma o bufarà molt fluix de direcció variable, al llarg de la nit/matinada de dimarts a dimecres. Al matí tindrem vent de garbí a 4/8 nusos. A la tarda hi haurà vent de garbí a 8/10 nusos. A la nit hi haurà vent en calma o molt fluix de component nord i oest.

L'estat de la mar es preveu amb marejol mar endins i mar arrissada o calma arran de costa, durant la nit/matinada de dimarts a dimecres. Al matí s'espera la mateixa situació. A la tarda hi haurà una mica de marejol. A la nit tindrem mar arrissada o calma.



Mapa d'onatge previst per la nit del dimecres. Observeu com serà poc destacable.