Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 1 de setembre del 2011

Comença la tardor meteorològica


Mapa de precipitació prevista per dissabte a les 18:00h.


Ja hem començat el mes de setembre i amb ell comença la tardor meteorològica (setembre, octubre i novembre).
Quan acaba l'estiu, els primers fenòmens tempestuosos una mica destacables, ja poden començar a aparèixer de forma regular a la zona costanera, acompanyats per elevades intensitats de precipitació. Altres fenòmens, com les trombes marines, també poden formar-se al davant de les nostres costes.

Aquesta forta inestabilitat es veu afavorida per l'energia que allibera el mar Mediterrani i l'arribada d'embossaments d'aire fred en altura, com el que acompanya la perturbació que ens creuarà el dissabte. Aquesta perturbació pot ser el primer tast del temps tempestuós típic d'aquestes dates, ja que els ruixats i les tempestes poden ser més o menys generals, afectant especialment la meitat sud i oest del país, així com la costa central, arribant a tot arreu de cares a la tarda. Caldrà anar seguint les previsions, ja que algunes de les tempestes que puguin caure aquest dissabte, poden ser de forta intensitat i anar acompanyades per algun fenomen violent.

Pel que fa a les dades d'avui dijous., temperatura màxima 26,2ºc, mínima 22,1ºc. Estat del cel amb sol i intervals nuvolosos de tipus baix, mig i alt. Estat de la mar amb maror mar endins i mar arrissada o marejol arran de costa, mar de fons de xaloc. Vent de xaloc a 6/10 km/h de mitjana, ratxa màxima 18 km/h. Pressió atmosfèrica màxima 1012 hpa, mínima 1010 hpa. Humitat relativa màxima 95 %, mínima 86 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest divendres

Aquest divendres a Palamós preveiem un dia amb predomini del Sol, però amb intervals de núvols baixos, més importants al matí i al vespre, acompanyats per núvols alts abundants a la tarda. A la resta de la demarcació també hi haurà un dia bàsicament assolellat, amb intervals nuvolosos.

La temperatura màxima pot pujar fins a 30/33ºc a l'interior, fins a 25/28ºc a la costa i fins a 21/27ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 20/23ºc a la costa, fins a 17/20ºc a l'interior i fins a 12/17ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner pot bufar molt fluix de l'est o restarà en calma, al llarg de la nit/matinada de dijous a divendres. Al matí s'espera vent de llevant o xaloc fluix. A la tarda tindrem la mateixa situació igual com a la nit.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror mar endins i mar arrissada o marejol arran de costa, mar de fons de xaloc, durant les properes hores. Al matí hi haurà marejol o maror, amb mar de fons de xaloc. A la tarda s'espera mar de fons de xaloc, amb maror mar endins i marejol arran de costa. A la nit hi haurà marejol generalitzat, amb mar de fons.