Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 27 de setembre del 2011

Foc al cel i a la Terra


Imatge espectacular de l'aurora austral.


Recentment, els astronautes a l'Estació Espacial Internacional (ISS) han pogut capturar diversos centenars de fotografies de l'aurora austral, utilitzant una càmera digital. Les aurores australs, conegudes també com a "llums del sud", van ser fotografiades mentre l'estació passava per sobre l'Oceà Índic, el passat 17 de setembre, en un recorregut que anava des del sud de Madagascar fins al nord d'Austràlia.

La imatge de l'encapçalament és una de les moltes fotografies de l'aurora austral, captada des de l'espai., sens dubte, es tracta d'una imatge espectacular. També podeu veure-hi diferents panells solars i altres sectors de l'ISS, a la part superior dreta de la fotografia.

Les aurores són un signe espectacular que ens indica la connexió elèctrica i magnètica del nostre planeta amb el Sol.
Aquests espectacles de llum són provocats per l'energia del Sol, gràcies a les partícules carregades elèctricament que queden atrapades en el camp magnètic de la Terra, o magnetosfera.



Resplandors causats pels focs a Austràlia.


A la imatge superior, les llums de la Terra substitueixen l'espectacle de llums en el cel. Es tracta dels incendis forestals i algunes cremes agrícoles d'Astràlia, amb columnes de fum que amb prou feines són visibles en el cel nocturn. Encara s'intueix una mena de resplandor verda causada per l'aurora austral a sobre l'horitzó.

Font: http://earthobservatory.nasa.gov/