Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 17 de setembre del 2011

Cirrus, cirrostratus, encluses i dades d'ahir divendres


Cirrus spissatus intortus.


Ahir divendres es van observar nombrosos núvols alts dels gèneres cirrus i cirrostratus, situats entre els 8.000-12.000 msnm. Aquests núvols de formes curioses, formats per cristallets de gel, solen aparèixer abans de l'arribada d'un sistema frontal o una perturbació en capes altes. Sembla que en aquest cas van ben encaminats, ja que ens indiquen el canvi de temps previst per aquest cap de setmana.

Altres vegades els cirrus i cirrostratus, també poden provenir de les restes de les encluses que coronen el cim dels grans cumulunimbus que han crescut durant el dia, els quals arriben fins a uns 13.000 msnm a la nostre latitud. Un exemple d'aquest fet el trobem ahir a la tarda, ja que al Pirineu i Prepirineu hi van crèixer nombroses tempestes que van formar les encluses que es podien veure a la llunyania.

Tot seguit podreu veure un recull d'imatges d'aquests núvols alts vistos al sector de Romanyà de la Selva, en plenes Gavarres.






Cirrus spissatus.






El Sol amagant-se darrera una enclusa. Observeu uns bonics Cirrostratus undulatus a la part superior dreta.



Primer pla d'aquests curiosos núvols.



Cirrus spissatus.



Enclusa al fons de la imatge i Cirrus spissatus.



Posta de Sol entre les restes d'una enclusa, juntament amb cirrus i cirrostratus.



Cirrus spissatus i una enclusa, les restes de la qual ompliran el cel de núvols alts.


Pel que fa a les dades d'ahir divendres., temperatura màxima 26,7ºc, mínima 21,3ºc. Estat del cel amb alguns núvols baixos empesos pel garbí i nombrosos núvols alts, sobretot a la tarda. Vent de garbí a 10 km/h de mitjana, ratxa màxima 27 km/h. Estat de la mar amb marejol mar endins i mar arrissada arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1017 hpa, mínima 1015 hpa. Humitat relativa màxima 93 %, mínima 80 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.