Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 13 de setembre del 2011

38ºc de temperatura de xafogor




Sembla que aquest mes de setembre ens vulgui retornar tota la calorada que ha mancat durant el mes de juliol. Si el mes tradicionalment més càlid va ser relativament fresc, ara que ens trobem a les acaballes de l'estiu, la calor i la xafogor són especialment intenses., de fet, moltes vegades l'atmosfera tendeix a compensar els desajustos que es produeixen en altres mesos.

Aquesta forta calor s'ha notat especialment a les dues de la tarda, on el termòmetre marcava 27ºc i una humitat relativa del 80%, això traduït en forma de temperatura de xafogor ens dóna uns 38ºc! Encara que hi haguessin 27 graus reals, el nostre cos notava uns 38 graus de temperatura...cal destacar que durant tota la jornada la humitat ha rondat el 80 %.

Pel que fa a les dades d'avui dimarts., temperatura màxima 27,2ºc, mínima 21,0ºc. Estat del cel serè amb calitja i algun núvol baix molt trencat al matí. A la tarda s'han vist bonics rajos crepusculars (franges d'ombres al cel). Vent predominant de component sud i oest, a 5/10 km/h de mitjana, ratxa màxima 19 km/h. Mar arrissada arran de costa o calma, marejol mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1017 hpa, mínima 1014 hpa. Humitat relativa màxima 86 %, mínima 58 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dimecres

Aquest dimecres a Palamós preveiem un dia molt càlid i xafogós, amb alguns núvols decoratius en qualsevol nivell. A la resta de la demarcació el dia tambe serà assolellat i calorós, amb el creixement de nuvolades de tarda que acabaran en alguns ruixats i nuclis tempestuosos a la zona pirinenca i Serralada Transversal., localment podrien ser una mica forts.

La temperatura màxima pot pujar fins a 29/31ºc a l'interior, fins a 26/28ºc a la costa i fins a 18/25ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà de tramuntana a 8/12 nusos, al llarg de la matinada del dimecres., mar endins es poden assolir els 20 nusos. Al matí tindrem vent fluix de direcció variable o calma. A la tarda es preveu vent fluix de component sud. A la nit hi haurà vent molt fluix de l'oest o del nord i estones de calma.

L'estat de la mar es preveu amb maror mar endins i mar arrissada o marejol arran de costa, durant la matinada del dimecres. Al matí s'espera marejol o maror mar endins i mar arrissada arran de costa. A la tarda hi haurà mar arrissada o calma arran de costa i marejol mar endins. A la nit tindrem mar calma o arrissada.