Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 23 de setembre del 2011

Previsió pel cap de setmana


Mapa de precipitació prevista en tres hores per aquest dissabte a la tarda.


Aquest dissabte a Palamós, degut al pas d'una pertorbació i un embossament d'aire fred en nivells mitjos de la troposfera, hem de preveure un dia amb nuvolusitat variable, fins i tot, al llarg de la tarda podria caure algun petit ruixat amb algun tro, juntament amb algun plugim fins al vespre. A la resta de la demarcació també hi haurà un dia força inestable, amb el creixement d'alguns ruixats a qualsevol indret de forma feble o moderada, sobretot a la tarda., cap al Pirineu i a prop d'altres sistemes muntanyosos podrien caure algunes tempestes localment de forta intensitat.

La temperatura màxima pot pujar fins a 24/26 ºc a l'interior, fins a 22/24 ºc a la costa i fins a 17/21 ºc al Pirineu. La mínima pot rondar els 17/19 ºc a la costa, els 14/16 ºc a l'interior i els 8/13 ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà del sud-oest a 6/10 nusos, durant la nit de divendres a dissabte. Al matí tindrem vent fluix de xaloc. A la tarda hi haurà vent de llevant a 6/10 nusos. A la nit hi haurà vent de gregal a 4/8 nusos.

L'estat de la mar es preveu amb marejol generalitzat, durant la nit/matinada de divendres a dissabte. Al matí s'espera mar arrissada o calma arran de costa i marejol mar endins. A la tarda hi haurà marejol o maror, amb mar de fons de l'est. A la nit tindrem la mateixa situació, amb maror als llocs encarats a llevant.



Mapa de temperatura a 500 hpa. Observeu com dissabte ens creuarà un embossament de -14 ºc.


Aquest diumenge a Palamós tindrem un dia amb intervals nuvolosos de tipus baix i algunes clarianes. A la resta de la demarcació hi hauran núvols baixos arran de costa i en indrets de muntanya, juntament amb grans clarianes, sobretot a l'interior. Es pot escapar algun ruixat de tarda poc destacable en zones de muntanya.

La temperatura màxima pot pujar fins a 24/26 ºc a l'interior, fins a 22/25 ºc a la costa i fins a 15/20 ºc al Pirineu. La mínima pot ser més baixa al Pirineu i semblant a la resta.

El vent al nostre sector costaner pot bufar del nord-est a 4/8 nusos durant la matinada del diumenge. Al llarg del dia es mantindrà el gregal entre fluix i moderat.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror durant la matinada del diumenge. Al matí tindrem entre marejol i maror arran de costa i maror mar endins. A la tarda s'espera maror generalitzada igual com a la nit, amb mar de fons de l'est, sobretot en indrets exposats al llevant.