Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 1 de juliol del 2011

Un llamp provoca una tragèdia a Uganda




Lamentablement, altre vegada ens arriben tristes notícies d'un altre país desfavorit de l'Àfrica. Aquesta vegada ha tocat a Uganda, on un professor i 18 alumnes de primària van ser morts per la caiguda d'un llamp quan es refugiaven a les aules de l'escola Runyanya, situada a Kiryandongo, a 130 quilòmetres al nord de la capital Kampala.
Altres 38 alumnes van quedar ferits i es tem que la xifra de morts podria augmentar., fins a 15 nens encara estan a l'hospital rebent un tractament per les cremades.



Cossos d'alguns dels nens morts per un llamp s'emboliquen en papir i són portats cap al dipòsit de cadàvers de Kiryandongo, Uganda.


El tràgic succès va tenir lloc quan els nens estaven llestos per sortir de l'escola, però just en aquell moment hi va haver un fort aiguat i es van refugiar al saló de classes, després, de sobte, va caure el llamp i va fer un forat al precari sostre.

Aquesta és la segona vegada en els últims anys que un llamp cau sobre l'escola, des de la seva inauguració a l'any 1971. El 2001, ja hi van haver tres ferits, incloent a una infermera que hi havia anat per vacunar els alumnes.
Però aquest no va ser l'únic cas que hi va haver aquell dia, ja que en diferents llocs del país van morir tres persones més a causa d'impactes de llamps.
En les últimes setmanes almenys 40 persones han mort a causa dels llamps.

Sobta que amb aquests antecedents i tenint en compte que Uganda té una de les taxes més altes de morts per llamp de tot el món (Kampala té el rècord mundial de dies de tempesta, segons l'Organització Meteorològica Mundial) no s'hagin pres mesures tant simples com la instal.lació d'un parallamps.

Les últimes morts s'han debatut al parlament i els seus membres han instat al govern perqué apliqui solucions que evitin tants morts. Malauradament, el mal ja està fet.

Un expert en meteorologia del Ministeri de Medi Ambient, el Sr Michael Nkalubo, va dir en una roda de premsa realitzada a Kampala, que la nova onada d'impactes de llamps són el resultat d'un inusual increment del flux d'aire humit que arriba des de l'oceà Atlàntic, a través de la conca del Congo, tot això combinat amb períodes de sequera que acaben amb fortes pluges i tempestes elèctriques.