Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 10 de juliol del 2011

Alguns canvis pels propers dies


Posta de sol d'avui.


Els abundants núvols baixos que hem tingut durant els matins d'aquest cap de setmana, la devallada lenta, però progressiva, de la pressió atmosfèrica i l'aparició d'algunes franges de núvols alts i mitjos durant la tarda d'avui, semblen indicar un canvi de temps protagonitzat per l'arribada d'un embossament d'aire fred en alçada, amb temperatures d'uns -12ºc a 5500 m, acompanyant una perturbació que ens creuarà entre el dimarts i el dimecres.



Mapa de precipitació prevista en 6 hores pel dimecres a les 6 del matí.


Com podeu comprobar al mapa superior, les precipitacions podran fer acte de presència a qualsevol indret de Catalunya., no obstant, altre vegada els ruixats i les tempestes més importants tornaran a caure a l'interior del país, especialment cap al Pirineu, Prepirineu i punts de ponent. Localment podran ser de forta intensitat i acompanyades amb calamarsa o pedra. De manera molt més desgastada, també pot caure algun ruixat testimonial a la mateixa costa.
Aquest petit canvi tornarà a obrir l'entrada a la tramuntana durant el dimecres i amb ella tindrem un descens de la humitat ambiental.


Pel que fa a les dades del dia., temperatura màxima 24,4ºc, mínima 19,9ºc. Estat del cel, assolellat amb alguns núvols baixos o boira de mar al matí, i alguns núvols alts i mitjos a la tarda. Vent de direcció variable, del nord-est, est i sud, a 10/15 km/h de mitjana, ratxa màxima 24 km/h ESE. Estat de la mar amb marejol o maror mar endins (ones de 0,5/0,7 m) i mar arrissada o marejol arran de costa, amb mar de fons. Pressió atmosfèrica màxima 1016 hpa, mínima 1015 hpa. Humitat relativa màxima 95 %, mínima 68 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.





Previsió per aquest dilluns

Aquest dilluns a Palamós l'esperem assolellat, amb alguns intervals de núvols alts i alguns núvols baixos poc destacables. A la resta de la demarcació tindrem un dia amb la mateixa situació i algunes nuvolades de tarda en punts del Pirineu, sense precipitacions.

La temperatura màxima pot pujar fins a 31/34ºc a l'interior, fins a 25/27ºc a la costa i fins a 24/30ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 18/20ºc a la costa, fins a 16/18ºc a l'interior i fins a 11/15ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix de direcció variable, al llarg de la nit/matinada de diumenge a dilluns. Al matí hi haurà vent fluix de xaloc o llevant. A la tarda hi pot haver vent fluix de garbí o xaloc. A la nit pot haver-hi la mateixa situació, fins i tot amb calma.

L'estat de la mar es preveu amb maror mar endins i marejol arran de costa, amb mar de fons de xaloc o llevant, al llarg de la nit/matinada de diumenge a dilluns. La resta de la jornada es preveu amb mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins, amb mar de fons.