Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 26 de juliol del 2011

Una tarda molt plujosa


Imatge del radar d'avui a la tarda a les 17:36 h.


Tal com es preveia, la pluja ha estat i segueix sent la protagonista d'avui. Cal ressaltar que durant la passada nit ja havia caigut algun petit ruixat, no obstant, el gruix de les precipitacions s'ha concentrat durant aquesta tarda, regant de forma generosa a tot el Baix Empordà i bona part del nord-est de Catalunya, com si fos la tardor o l'hivern.

La pluja que ha caigut, tot i alguns ruixats tempestuosos puntualment més intensos, que han tingut lloc a l'interior, ha anat caient de forma constant i amb moderada intensitat. Segurament, aquestes pluges i les que han caigut en altres jornades, hauran provocat que aquest hagi estat un dels juliols més plujosos des que es recullen dades.

Aquestes són les quantitats recollides al llarg de la tarda al Baix Empordà:

La Tallada d'Empordà 64,3 mm, Verges 64,2 mm, Torroella de Montgrí 63,5 mm, Serra de Daró 55,7 mm, Bellcaire d'Empordà 53,9 mm, Monells 42,9 mm, La Bisbal d'Empordà 39,6 mm, Palafrugell 32,2 mm, Les Olives 31,7 mm, Castell d'Aro 30,3 mm, Calonge-Mas Pallí 24,2 mm, St. Feliu de Guíxols 25,0 mm (els registres es poden incrementar durant les properes hores).

Pel que fa a les dades del dia a Palamós., temperatura màxima 25,2ºc, mínima 18,8ºc. Estat del cel amb clarianes al matí i cel cobert a la tarda, amb pluja moderada i persistent. Pluja 19,6 mm. Vent fluix de component nord i est, ratxa màxima 27 km/h nord-oest. Estat de la mar, mar de fons de llevant o gregal, amb maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1014 hpa, mínima 1010 hpa. Humitat relativa màxima 96 %, mínima 68 %. Dades de meteoclimatic.com, meteocat.com i Puertos del Estado



Mapa de llamps d'avui.


Previsió per aquest dimecres

Aquest dimecres a Palamós, es preveu que ens llevem amb nuvolositat molt abundant que pot persistir al llarg del matí , així i tot, el sol pot aparèixer a la tarda. Encara es poden escapar algunes pluges al llarg de la nit, que aniran desapareixent durant la matinada. A la resta de la demarcació, també pot anar plovent al llarg de la nit, sobretot a la meitat sud i oest, amb moments de certa intensitat. A la resta del dia es mantindran alguns núvols, però s'espera que hi hagin àmplies clarianes a la tarda, especialment cap a l'Alt Empordà i zona costanera.

La temperatura màxima pot rondar els 24/26ºc a l'interior, els 22/24ºc a la costa i els 16/20ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 16/18ºc a la costa, fins a 13/15ºc a l'interior i fins a 10/12ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix de tramuntana, al llarg de la nit/matinada de dimarts a dimecres., al nord del Cap de Begur s'espera tramuntana a 15 nusos. Al matí tindrem vent fluix de direcció variable. A la tarda s'espera vent fluix de garbí o calma. A la nit tindrem tramuntana a 10/15 nusos., mar endins es poden assolir els 20 nusos.

L'estat de la mar es preveu amb mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins, durant la nit/matinada de dimarts a dimecres. Al matí hi haurà la mateixa situació. A la tarda tindrem mar arrissada o calma arran de costa, amb marejol mar endins. A la nit hi haurà maror mar endins i mar arrissada o marejol arran de costa.