Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 27 de juliol del 2011

Butlletí climàtic del mes de juny


Un dels nombrosos dies ennuvolats del passat mes de juny.


Segons el darrer butlletí del Servei Meteorològic de Catalunya, "El juny del 2011 ha estat normal o lleugerament fred a gran part del país, si bé el mes s'ha de definir com a lleugerament càlid a la Terra Alta, la serralada Transversal, a les valls de la Cerdanya i a punts de la depressió Central, de l'Alt Empordà i del litoral Central. Pluviomètricament, el mes ha estat marcat per la irregularitat pluviomètrica. D'aquesta manera, el juny ha estat molt plujós a àmplies zones del litoral i prelitoral Central, a la Catalunya Central i a la ciutat de Tarragona. En canvi, el mes ha estat molt sec a punts de la depressió de l'Ebre. El mes de juny ha estat molt poc ventós".


Pel que fa a la pluviometria de Palamós., al llarg del mes de juny vam recollir 61 mm quan la mitjana climàtica està situada a 38,6mm., per tant, podem considerar que el mes de juny va ser plujós.
A la resta del Baix Empordà, trobem que el mes va ser plujós en alguns indrets de l'oest, a les Gavarres, siguent normal a la resta, tot i que en punts de l'interior de la meitat nord el mes va ser sec.


Pel que fa a la temperatura mitjana mensual., a Palamós va ser de 20,0ºc, per tant, podem considerar que el mes s'ha situat dins la mitjana o ha sigut una mica més fred, ja que la mitjana climàtica és de 20,7ºc.
Pel que fa la resta del Baix Empordà, podem dir que la situació es repeteix a tot arreu, amb un juny lleugerament més fred del que marca la mitjana climàtica.


Per veure el butlletí sencer accediu al següent enllaç