Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 3 de juliol del 2011

Plou i fa sol...


Imatge del radar a les cinc de la tarda. Font: meteocat.com


Tal com es preveia, la jornada d'aquest diumenge ha estat marcada per una certa inestabilitat, que s'ha traduït en forma de nuvolusitat variable i la caiguda d'un petit ruixat cap a les cinc de la tarda. Aquestes quatre gotes tant sols han mullat una mica el terra., curiosament, es podria aplicar el popular inici de la cançó "Plou i fa Sol, les bruixes es pentinen", ja que la minsa precipitació venia acompanyada per la presència del Sol.

Aquesta pluja testimonial venia propiciada per un núvol convectiu d'escassa dimensió horitzontal, immers dins una capa més extensa, formada per núvols baixos, alts i mitjos que enterenyinen el cel, i que a estones han impedit l'acció solar.
També cal destacar l'existència d'una àrea de baixes pressions que facilita l'ascens de les masses d'aire i aquesta inestabilitat que ens acompanya.

Pel que fa a les dades del dia., temperatura màxima 24,8ºc, mínima 20,6ºc. Estat del cel amb nuvolusitat variable i pluja inapreciable. Vent amb predomini del gregal i el garbí, a 10 km/h de mitjana, ratxa màxima 35 km/h gregal. Estat de la mar amb marejol o maror mar endins i mar arrissada o marejol arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1013 hpa, mínima 1009 hpa. Humitat relativa màxima 89 %, mínima 43 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dilluns

Aquest dilluns a Palamós es preveu amb nuvolusitat variable, a estones força abundant durant el matí i amb més predomini del Sol a la tarda. No es descarta que al llarg de la nit/matinada de diumenge a dilluns i durant el matí, es pugui escapar algun altre petit ruixat o quatre gotes testimonials. A la resta de la demarcació, al llarg de la jornada, però sobretot a la tarda, poden descarregar alguns xàfecs acompanyats amb tempesta en punts de l'interior, especialment a la meitat oest, Pirineu i zona nord.

La temperatura màxima pot pujar fins a 20/25ºc a la costa i interior i fins a 16/20ºc al Pirineu. La mínima pot rondar els 17/20ºc a la costa, els 14/17ºc a l'interior i els 10/14 ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb component nord i est, al llarg de la nit/matinada de diumenge a dilluns. Al matí hi haurà calma o vent fluix de gregal. A la tarda hi haurà vent de tramuntana fluix o calma. A la nit hi pot haver una mica de terral.

L'estat de la mar es preveu amb mar arrissada arran de costa i marejol o maror mar endins, durant la nit/matinada de diumenge a dilluns. Al matí s'espera mar calma o arrissada arran de costa i marejol mar endins. A la tarda hi haurà mar arrissada. A la nit tindrem mar creuada mar endins, amb maror, i mar arrissada o marejol arran de costa.