Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 13 de juliol del 2011

Molt soroll però poca pluja


Mapa de llamps d'ahir.


La passada nit, tal com era previst, van caure alguns ruixats poc importants acompanyats per tempesta., a Palamós, aquests ruixats tant sols ens han deixat 3,0 mm.

El més destacat però, va ser l'elevada activitat elèctrica de les tempestes que van afectar a molts indrets del país, tal com mostra el mapa de llamps de l'encapçalament. Tot i l'aparositat de les tempestes, al Baix Empordà les pluges van ser purament testimonials, tal com ho reflecteixen les dades següents: Palafrugell 3,6 mm, Calonge 3,2 mm, Verges 2,2 mm, La Bisbal 1,0 mm o St. Feliu de Guíxols 1,0 mm.

Un altre factor important ha estat la recuperació de les temperatures, ja que avui s'ha arribat fins a 26,1ºc, uns 2,3ºc més que ahir, degut a la presència del Sol.

Pel que fa a les dades del dia., temperatura màxima 26,1ºc, mínima 19,3ºc. Estat del cel amb predomini del sol i alguns cúmuls i altocúmuls decoratius. Pluja 3,0 mm. Vent de direcció variable, amb predomini de la tramuntana, a 10/15 km/h de mitjana, ratxa màxima 52 km/h. Estat de la mar amb maror mar endins i marejol arran de costa durant la tarda. Pressió atmosfèrica màxima 1014 hpa, mínima 1007 hpa. Humitat relativa màxima 94%, mínima 52 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado


Previsió per aquest dijous

Aquests dijous a Palamós s'espera un dia amb predomini del sol, però amb alguns intervals nuvolosos, més importants al llarg de la tarda/vespre i de bon matí. A la resta de la demarcació hi haurà un temps similar, amb algunes nuvolades de tarda en punts de muntanya, que deixaran algun ruixat cap a la Serralada Transversal o Montseny.

La temperatura màxima pot rondar els 26/29ºc a l'interior, els 23/26ºc a la costa i els 18/23ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 17/19ºc a la costa, fins a 7/14cº al Pirineu i fins a 14/16ºc a l'interior.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord a 14/18 nusos arran de costa i a 24 nusos mar endins, al llarg de la nit/matinada de dimecres a dijous. Al matí hi haurà vent fluix de direcció variable, amb tramuntana a 10/15 nusos al nord del Cap de Begur. A la tarda hi haurà vent de garbí a 8/12 nusos. A la nit s'espera tramuntana a 6/10 nusos.

L'estat de la mar es preveu amb marejol arran de costa i maror o forta maror mar endins, durant la nit/matinada de dimecres a dijous. Al matí hi haurà mar arrissada arran de costa i maror, amb mar de fons de nord, mar endins. A la tarda pot haver-hi marejol arran de costa, amb maror mar endins. A la nit tindrem la mateixa situació.