Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 19 de juliol del 2011

Les carbasses decoratives ens parlen




Les carabasses decoratives de la família de les Cucurbitàcies, són un veritable toc de color i d'alegria als nostres horts i a les nostres cases.
La seva funció és, com el seu nom indica, bàsicament decorativa, ja que solen ser un tipus de carbasses d'escorça molt dura i de gust amargant, degut a la gran quantitat de cucurbitacina que tenen, substància existent en el fullatge de totes les carbasses.

Les imatges que podeu veure corresponen a algunes carbasses de formes i colors capritxosos, cal dir però, que aquesta és només una petita mostra de la gran varietat de carbasses decoratives que existeixen.

Un detall important, és el fet que les carbasses van més d'un mes avançades, ja que normalment les collim a finals d'agost o setembre, en canvi aquest any els hi falta poc per ser collides...potser ens diuen que l'estiu serà curt?

Al següent enllaç podeu veure una web interessant on trobem una col.lecció de carbasses de formes i colors fantàstics, cultivades pel senyor André Lyon, enginyer agrònom i productor de San José de la Mariquina (Xile), població situada a la Provincia de Valdivia, Región de Los Ríos. No us perdeu la galeria d'imatges de l'enllaç que surt a l'esquerra.


http://andre-lyon.tripod.com/id23.html