Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 24 de juliol del 2011

El Sol no s'acaba d'imposar


Imatge de La Platja de la Fosca aquest cap de setmana. Observeu com a la platja hi feia sol però al darrera estava ennuvolat.


Aquest cap de setmana que deixem enrera, ens ha tornat a portar el famós binomi sol i núvols, ja que tot i que hem tingut algunes hores del dia força assolellades i de bon aprofitar pels banyistes, els núvols baixos no han acabat de desaparèixer i s'han fet presents, fins i tot de manera abundant, en alguns moments. A la imatge de l'encapçalament, podem veure un clar exemple del que us comento, amb la Platja de la Fosca plena de gent aprofitant el sol del migdia d'aquest dissabte i en canvi, al darrera podem veure nuvolusitat de tipus baix força compacte.

Pel que fa a les dades d'avui diumenge., temperatura màxima 22,5ºc, mínima 18,2ºc. Estat del cel amb nuvolositat variable,i predomini del sol. Vent de component variable a 5/10 nusos de mitjana, amb predomini del nord-est i del sud-oest, ratxa màxima 20 nusos. Estat de la mar amb maror o forta maror mar endins i marejol arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1014,8 hpa, mínima 1011,7 hpa. Humitat relativa màxima 77 %, mínima 56%. Dades de marinapalamos.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dilluns

Aquest dilluns a Palamós esperem un dia amb predomini del sol, sobretot al matí., no obstant, a la tarda els núvols baixos altre cop poden tapar el cel. A la resta de la demarcació es preveu un dia amb nuvolositat variable, que a estones pot tapar el cel completament, sobretot en indrets de muntanya al llarg de tot el dia i més cap a la costa i interior al llarg de la tarda. Poden caure alguns ruixats de tarda i alguna tempesta localitzada a l'interior de la demarcació, sobretot cap a la Selva i Ripollès., de manera molt més feble, aquestes precipitacions es poden apropar al sud de la Costa Brava durant la tarda/vespre.

La temperatura màxima pot rondar els 23/25ºc a l'interior, els 20/23ºc a la costa i els 15/20ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins els 16/19ºc a la costa, fins els 12/15ºc a l'interior i fins els 7/11ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà de tramuntana a 8/10 nusos, al llarg de la nit/matinada de diumenge a dilluns., mar endins hi haurà tramuntana a 20/25 nusos. Al matí tindrem vent fluix de garbí igual com a la tarda. A la nit s'espera vent fluix de direcció variable.

L'estat de la mar es preveu amb marejol arran de costa i maror o forta maror endins, durant la nit/matinada de diumenge a dilluns. Al matí hi haurà mar arrissada o calma arran de costa i marejol mar endins, amb àrees de maror. A la tarda tindrem una mica de marejol o mar arrissada arran de costa, amb maror mar endins. A la nit hi haurà marejol o maror mar endins i mar arrissada arran de costa.