Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 5 de juliol del 2011

Butlletí climàtic del mes de maig


A Palamós el mes de maig ha sigut molt sec.


Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, el maig del 2011 ha estat càlid a gran part del país, si bé el mes s'ha de definir com a molt càlid a punts del Prepirineu occidental i de la depressió Central. Pluviomètricament, el mes de maig ha estat marcat per la irregularitat pluviomètrica causada per les tempestes que han afectat el Principat. D'aquesta manera, el maig ha estat sec a gran part del territori, i fins i tot molt sec al cap de Creus i a punts de la Costa Brava. En canvi, a àmplies zones del Pirineu i del Prepirineu, i a punts de l'altiplà Central, de la plana de Lleida, i del litoral i prelitoral Central, el mes s'ha de qualificar de normal, i, fins i tot, plujós. El maig ha estat molt poc ventós.


Pel que fa a Palamós, durant el mes de maig tan sols van caure 15,2 mm, quan la mitjana climàtica està situada en 51,7mm. A la resta del Baix Empordà hi hagué una situació similar, amb registres entre un 70/50 % inferiors del que marca la mitjana climàtica.

A Palamós la temperatura mitjana va ser de 17ºc, situant-se gairebé amb el valor climàtic mitjà del mes (16,8ºc), segons l'Atlas Digital Climàtic de Catalunya. A la resta del Baix Empordà la situació va ser similar, amb un temperatura mitjana una mica més elevada a l'extrem nord i en punts de l'oest.


Per veure l'informe complet accediu al següent enllaç:

butlletí climàtic del mes de maig