Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 10 de febrer del 2011

El garbí s'uneix als núvols baixos


Imatge captada per la càmera de TV3 on s'aprecia el cel cobert per núvols baixos o boira alta, a quarts d'onze del matí.


Tal com es preveia, avui ha aparegut amb força un altre protagonista a l'escena meteorològica: el vent de garbí. Aquest vent del sud o sud-oest, ha entrat amb força al llarg de la tarda a uns 20km/h de mitjana i una ratxa màxima de 39km/h. Degut a la força del vent, l'estat de la mar (tot i que ahir ja hi va haver marejol) avui s'ha anat alterant fins a assolir onatge que arriba al metre d'alçada mar endins, segons la boia de Puertos del Estado, i a 0,5/0,7m arran de costa., tot això després d'unes jornades on la calma era la nota dominant. A destacar també la mala visibilitat que porta associada aquesta situació, amb elevada humitat i moltes partícules en suspensió, degut a la mateixa inversió tèrmica que provoquen les altes pressions. Els núvols baixos o boira alta tampoc han faltat avui, com podem veure a la imatge superior., aquesta boira alta no ha desaparegut fins a migdia.
Un altre dels fets que hem pogut comprobar ha estat una sensació d'ambient poc confortable arran de mar, on hi havia molta sensació fred degut al vent fresc i humit que hi havia., aquest fet demostra que l'anticicló moltes vegades no és sinònim de temps càlid i assolellat.

Pel que fa a altres dades del dia, la màxima ha pujat fins a 11,8ºc i la mínima ha sigut de 3,8ºc. La humitat ha assolit un màxim del 96% i un mínim del 83%. La pressió atmosfèrica ha oscil.lat entre els 1022/1025hpa. Dades de meteoclimatic.com


Previsió per aquest divendres

Aquest divendres Palamós els núvols baixos o boira alta continuaran amb nosaltres al llarg de tota la jornada, a estones seran més espessos i en altres dominarà el sol o resol. L'ambient continuarà força fred i humit a prop de la costa.

La temperatura màxima es mantindrà com les darreres jornades i la mínima també.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component sud-oest a uns 8/10 nusos fins la matinada de divendres. Al matí tindrem garbí a 8/10 nusos. A la tarda hi haurà garbí a 10/12 nusos. Al llarg de la nit pot continuar el vent de sud-oest a 8/10 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i maror mar endins fins la matinada de divendres. Al matí hi haurà marejol arran de costa i maror mar endins. A la tarda hi pot haver maror generalitzada. La nit es mantindrà amb marejol arran de costa i maror mar endins.