Imatge captada pel satèl.lit Aqua el 19 febrer, on es veu la neu que cobreix l'oest de Kazakhstan. Font: NASA
Aquest hivern ha portat una gruixuda capa de neu a les vastes estepes del Kazakhstan., el satèl.lit Aqua va capturar aquesta imatge en color el passat 19 de gener.
La neu s'esten des de les planes de l'oest de Sibèria, al nord, fins als deserts d'Àsia Central al sud. A la vora superior de la imatge, el riu Ural flueix des dels Urals. Després del seu pas per les estepes, desemboca al Mar Caspi, on el riu sembla estar enmarcat en la blancor de la superfície nevada. El riu Ural forma part de la frontera que separa Europa, a l'oest, d'Àsia, a l'est.
Al sud, es veu una franja petita amb forma de marques marronoses sense neu, a Turkmenistan i Uzbekistan. Aquí, es veuen unes franges de neu entre les sorres del desert, en direcció nord-est a sud-oest. També hi han núvols alineats de forma gairebé perpendicular a la línia de neu, que s'estén des del nord-oest cap al sud-est.
En aquesta imatge, l'aigua que no està congelada apareix de color blau. A la part inferior esquerra, les zones brillants de color blau que hi han, són retalls del mar Caspi, mentre que el Golf de Zaliv-Kara-Bogaz-Gol apareix de color gris. Cap a l'est es pot veure el llac Sarygamysh i al nord es troba situada la conca occidental del sud del Mar d'Aral. La conca oriental és veu de color blanc, mentre que el Nord del mar d'Aral està cobert de neu, el que indica que les dues zones estan congelades.
Entre el llac Sarygamysh i el sud del Mar d'Aral, apareix una taca en forma quadrada de color marró clar que destaca sobre la neu. Unes zones similars allargades també es poden veure en tot el Mar d'Aral., tot i que tenen un aspecte marronós, aquestes zones no són superfícies de terra, ja que es tracta de salines. A l'estiu aquestes salines es veuen de color blanc i ressalten enmig del desert marronós. En aquesta imatge d'hivern, semblen més fosques que la neu del seu voltant.
Aquets terreny amb alt contingut salí, anomenat "saladar", es crea quan l'aigua salada d'un llac salí s'evapora, deixant una crosta de minerals salins al llit del llac evaporat., aquesta zona està desproveïda de vegetació. En molts terrenys salins, les precipitacions d'hivern inunden aquestes planes salades amb una lleugera capa d'aigua que s'evapora amb les primeres calors de la primavera i sobretot durant el sec estiu.