Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 7 de febrer del 2011

Humitat pels núvols


Humitat relativa a 2m del terra prevista per la matinada de dimarts.


Un dels paràmetres més destacats que ens ha portat aquesta situació anticiclònica, és l'elevada humitat ambiental que tenim., això es tradueix amb l'aparició de molta rosada nocturna, on totes les superfícies de l'exterior acaben cobertes per una capa d'aigua que s'ha condensat.
Si no n'hi havia prou amb tanta humitat, també han aparegut nombrosos bancs de núvols baixos, els quals tapen bona part del Golf de Lleó i s'endinsen des de la costa fins a l'interior de la demarcació. A Palamós, aquesta boira alta matinal, s'ha mantingut fins a migdia. Com podem comprobar al mapa de l'encapçalament, aquesta matinada tindrem altre vegada humitats que rondaran el 90/100% a l'Empordà., a hores d'ara, la humitat relativa ja ronda el 90% a tot el nostre sector. Aquesta elevada humitat, es veu afavorida pel vent fluix de component sud i est que ha bufat durant el dia. Sembla que aquest vent humit no voldrà desaparèixer en tota la setmana, així doncs, caldrà tenir paciència si voleu un temps més sec i també més confortable.

Pel que fa a les dades del dia, el cel s'ha mantingut assolellat a les hores centrals, amb boira alta durant el matí. La màxima ha pujat fins a 11,7ºc i la mínima ha baixat fins a 5,4ºc. El vent ha bufat fluix amb component variable, amb predomini del terral nocturn i el garbí o xaloc durant el dia. Es manté la mar en calma. La humitat ha rondat el 80/96% i la pressió s'ha mogut entre els 1026/1028hpa. Dades de meteoclimatic.com.


Previsió per aquest dimarts

Aquest dimarts tindrem un dia assolellat durant les hores centrals, però poden tornar a aparèixer boires i boirines a qualsevol indret de la demarcació, fins a migdia.

La temperatura màxima rondarà els 10/13ºc a la costa, 15/18ºc a l'interior i 10/14ºc al Pirineu, amb més fred a les valls que als cims. La mínima no tindrà grans canvis.

El vent al nostre sector costaner restarà en calma o bufarà molt fluix de direcció variable, fins la matinada de dimarts. Al matí tindrem garbí a 4/6 nusos igual com a la tarda. Al llarg de la nit pot continuar el garbí a 4/6 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada o calma al llarg de tota la jornada.