Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 6 de febrer del 2011

Fort contrast entre el dia i la nit



Les altes pressions que ens estan acompanyant les darreres jornades, degut a l'anticicló que ha arribat a presions de 1033hpa, ha provocat que entre el dia i la nit tinguem un fort contrast de temperatures. Si durant el dia les màximes s'han enfilat fins a uns agradables 20ºc o més en alguns indrets, sobretot a les planes de l'interior, durant la nit la temperatura ha devallat per sota dels zero graus.
Com a exemple d'aquest fet trobem les següents poblacions:

Fornells de la Selva: màxima 21,9ºc, mínima -3,8ºc, 25,8ºc d'amplitud.
Girona: màxima 21,6ºc, mínima -3,0ºc, 24,6ºc d'amplitud.
St. Pau de Segúries: màxima 21,8ºc, mínima -2,6ºc, 24,5ºc d'amplitud
La Bisbal d'Empordà: màxima 20,1ºc, mínima -0,8ºc, 20,9ºc d'amplitud.

Pel que fa a les dades de Palamós, el dia s'ha presentat assolellat. La màxima ha pujat fins a 13,9ºc i la mínima ha sigut de 4,6ºc. El vent ha bufat fluix amb component variable. La mar s'ha mantingut amb calma o mar arrissada, amb un baix nivell de l'aigua degut a l'alta pressió atmosfèrica. La humitat ha sigut molt elevada, ja que s'ha mogut entre el 65/93% i la mateixa rosada ens ha deixat 0,2mm. La pressió atmosfèrica ha oscil.lat entre els 1030/1027hpa. Dades de meteocat.com i meteoclimatic.com.


Previsió per aquest dilluns

Aquest dilluns tindrem un dia assolellat, però també amb abundants núvols alts i prims, juntament amb l'aparició d'alguns núvols baixos a partir de la tarda/vespre i d'algunes boires matinals a l'interior de la demarcació.

La temperatura pot pujar fins a 13/15ºc a la costa, fins a 18/20ºc a l'interior i fins a 9/15ºc al Pirineu. La mínima pot devallar fins a 4/6ºc a la costa, fins a -3/2ºc a l'interior i fins a -3/0ºc a la zona pirinenca, amb més fred a les valls que als cims.

El vent al nostre sector costaner restarà en calma fins la matinada de dilluns. Al matí tindrem vent fluix de component sud. A la tarda bufarà garbí a 6/8 nusos. Al llarg de la nit pot continuar el garbí a 6/8 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada o calma, fins la matinada de dilluns. Al matí hi haurà la mateixa situació. A la tarda hi pot haver una mica de marejol o mar arrissada igual com a la nit.



Mapa d'onatge previst per dilluns a migdia. Observeu com la mar estarà molt tranquil.la al Mediterrani Occidental.