Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 16 de febrer del 2011

Temporal marítim




Després del plugim d'ahir a la nit que ens va deixar un parell de décimes, les darreres hores han estat marcades per una notable alteració marítima, degut al vent de llebeig o garbí que ha bufat de manera persistent des de primeres hores de la tarda. Aquest vent del sud-oest o sud és l'avantsala de l'arribada d'un altre sistema frontal procedent de l'oest de la Península. Com a dades més destacades d'aquesta situació, segons la boia de Palamós, mar endins hi podem trobar ones que arriben a 2m d'alçada i arran de costa arriben fàcilment al metre. El vent ha bufat a uns 20/30km/h de mitjana, amb una ratxa màxima de 61km/h, no cal dir, que com sol ser habitual en aquestes situacions, a prop del mar l'ambient era molt desagradable, ja que el vent era fred i humit. Un altre dels factors que ens indiquen l'arribada d'aquest sistema frontal, ha estat l'aparició de nombrosos núvols alts durant la tarda.

Pel que fa a altres dades del dia, la màxima s'ha quedat en 12,8ºc i la mínima ha baixat fins a 5,7ºc. La humitat ha rondat el 63/90% i la pressió atmosfèrica ha oscil.lat entre els 999/995hpa. Dades de meteoclimatic.com


Previsió per aquest dijous

Aquest dijous ens passarà un sistema frontal una mica més actiu que els darrers. A partir de migdia s'esperen pluges que poden afectar qualsevol indret de la demarcació, sobretot en la seva meitat oest, on fins i tot, pot crèixer alguna tempesta amb quantitats de precipitació força destacades a partir de la tarda., independentment, la pluja pot continuar fins al vespre a tot l'Empordà i deixar entre 10/20mm al final del dia. La cota de neu es situarà en els 800/1000m.

La temperatura pot pujar fins a 9/11ºc a la costa, fins a 7/9ºc a l'interior i fins a 2/6ºc al Pirineu. La mínima es pot donar al final del dia.

El vent al nostre sector costaner bufarà del sud-oest, a 8/12 nusos fins la matinada de dijous, llavors amainarà. Al matí hi haurà garbí a 8/10 nusos. A la tarda entrarà tramuntana a 10/15 nusos, superior al nord del Cap de Begur on s'arribarà a 20 nusos. A la nit la tramuntana es reforçarà fins als 20/24 nusos, superior mar endins, on s'arribarà a 30 nusos, amb ratxes superiors.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror generalitzada al llarg de tot el dia, amb onatge direcció sud-oest. A partir del vespre/nit hi pot haver mar creuada, amb mar de fons de sud-oest i mar de vent de tramuntana, amb maror arran de costa i forta maror, amb àrees de maregassa, mar endins. Precaució amb la navegació.