Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 2 de febrer del 2011

Més neu i pluja engelant als Estats Units


Una església a Poughkeepsie, Nova York, va culpar als actes de les persones com a causa de la tempesta de neu, per això preguen al cel, amb l'esperança que s'aturi. Font: http://www.nytimes.com/


Durant les darreres hores una altre tempesta de neu i de pluja engelant de dimensions insospitades, ha tornat a afectar els Estats Units. Aquesta vegada, els seus efectes han estat especialment intensos a la part central del país, sobretot a l'àrea de Chicago.

Aquesta terrible tempesta hivernal continua afectant la meitat central-est i està cobrint amb una gruixuda i pesada capa de neu, àmplies extensions de les Grans Planes del Mig Oest, a més, també hi ha hagut molta pluja engelant.
Moltes carreteres estan cobertes de neu a tot el Mig Oest i el transport aeri segueix estan afectat amb nombroses cancel.lacions i endarreriments. Aquest fet demostra que encara que els Estats Units estiguin acostumats a les tempestes de neu, sembla que davant aquests tipus de tempestes descomunals no hi ha res a fer, per més preparat que estiguis.

El Servei Meteorològic Nacional dels EUA, ja va advertir que una "tempesta de neu molt perillosa" afectaria a tota l'àrea de Chicago., no obstant, molts viatgers no van fer cas dels riscos i hi han hagut molts informes de cotxes atrapats a les carreteres. En un clima tant sever, la gent no podia veure més enllà del seu volant, i els serveis de rescat estaven tenint dificultats per arribar-hi.

"Abans de considerar l'opció d'anar a les carreteres", va dir, "El Servei Meteorològic Nacional es pregunta si per arribar al seu destí val la pena arriscar la seva vida."

A les 9 del matí, uns 19,5 centímetres de neu havien caigut a Chicago, això és la tercera tempesta de neu més gran que s'ha produït a la ciutat.
Les ràfegues de vent van superar els 80km/h i les onades al llac Michigan van superar els 4m.



Mapa de precipitació en forma de neu de les últimes 24h. Observeu com es superen els 50cm en molts indrets de l'interior.


A l'àrea de Nova York, la tempesta de pluja engelant ha causat molts problemes al metro i als trens de Long Island, també als aeroports.

A Nova Jersey, més de 25.000 llars i negocis van quedar sense electricitat., en total, 12.630 vols han estat cancel.lats fins ara, aquesta setmana, podent ascendir a uns 20.000. Chicago va ser un dels llocs més afectats.

Les escoles públiques de Chicago estaven tancades. Més de 70.000 residents de Chicago i dels suburbis es van quedar sense electricitat dimecres al matí, degut als forts vents i les fortes nevades. En el Wrigley Field, seu dels Chicago Cubs, una petita secció del sostre va sortir volant pels forts vents.

A Tulsa, es va aconseguir un rècord de 14 centímetres de neu. El diari "El Mundo de Tulsa" va dir que no seria capaç d'imprimir el diari per primera vegada en la seva història en 106 anys, de manera que va publicar una edició electrònica gratuïta. Moltes persones es van quedar sense electricitat a la tempesta.

A Ohio, més de 50.000 llars i negocis es van quedar sense electricitat al comtat de Stark, a la zona de Canton, i altres 53.000 es van quedar sense electricitat al comtat de Franklin, a causa de la pluja engelant., cal dir, que el gel és particularment perjudicial per als sistemes elèctrics a causa del seu pes, fa caure arbres i línies elèctriques.

La tempesta va descarregar fins a 20 centímetres de neu en indrets de la regió central de Missouri, deixant sepultades moltes carreteres secundàries. A Kansas City, Missouri, s'ha informat que han caigut 22cm de neu, i a St Louis, a la vora oriental de l'estat, van caure 7.5cm.

Boston ja ha rebut 67,1 centímetres de neu d'aquest hivern., sens dubte, aquesta temporada hivernal està siguent històrica, veurem com acaba.