Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 21 de febrer del 2011

Temporal al Golf de Lleó


Onatge previst pel dimarts a migdia.


Altre vegada avui hem tingut un dia molt variable, degut al pas d'un nou sistema frontal molt poc efectiu a la nostra zona, on tant sols ha caigut alguna roina. Per trobar alguna quantitat significativa cal anar al Pirineu o al nord de l'Alt Empordà, on fins a hores d'ara han caigut 5,3mm a La Jonquera, 3,0mm a Llançà o 4,6mm a Queixans (Cerdanya).
On caldrà estar atents és amb la navegació al Golf de Lleó, ja que com podeu observar al mapa superior, aquest dimarts hi podrien haver àrees de mar brava (ones de 5m d'alçada) amb vent de tramuntana a 45 nusos a la zona del Cap de Creus.

Pel que fa a les dades d'avui de Palamós, la màxima ha pujat fins a 14,5ºc i la mínima ha sigut de 5,9ºc. L'estat del cel s'ha mantingut amb alguns cúmuls al matí, més tapat a la tarda, per nuvolusitat en tots nivells. El vent ha bufat amb terral nocturn i garbí a la tarda, a 10/15km/h de mitjana, ratxa màxima 32km/h. La pressió atmosfèrica ha oscil.lat entre els 1012/1018hpa i la humitat s'ha mogut entre el 67/92%. Dades de meteoclimatic.com.


Previsió per aquest dimarts

Aquest dimarts a Palamós es preveu un dia força variable, amb més sol al matí i més intevals de núvols a la tarda. Podria caure algun ruixat al sud de la Costa Brava i interior de la Selva, al llarg de la tarda /vespre.

La temperatura pot pujar fins a 14/16ºc a la costa, fins a 16/18ºc a l'interior i fins a 6/12ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 5/8ºc a la costa, fins a 1/3ºc a l'interior i fins a -2/0ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb component variable o hi haurà calma, fins la matinada de dimarts. Al matí entrarà la tramuntana a 10/15 nusos. Al nord del Cap de Begur es pot arribar a 30/35 nusos i a 45 nusos al Cap de Creus, amb ratxes superiors. A la tarda tindrem tramuntana a 18/24 nusos, amb ratxes superiors., al nord del Cap de Begur es pot arribar a 40/45 nusos. A la nit hi haurà vent de tramuntana a 20/25 nusos., al nord del Cap de Begur i mar endins s'arribarà a 35 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i maror mar endins, fins la matinada de dimarts. Al matí hi haurà maror arran de costa i maregassa, amb àrees de mar brava, mar endins. A la tarda i a la nit tindrem la mateixa situació.