Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 20 de febrer del 2011

Quatre gotes i retorn de l'anticicló


Imatge captada aquesta tarda per la càmera de TV3 on s'observen nuvolades.


Tal i com es preveia, el sistema frontal que ens ha creuat durant el cap de setmana, tant sols ens ha portat nuvolusitat variable i la caiguda d'algun plugim, amb només 0,2mm recollits. Aquest temps variable també ens ha portat una situació molt poc propicia per la navegació a vela, ja que el vent fluix que hi ha hagut bona part del cap de setmana, ha fet la guitza al normal desenvolupament de les regates previstes en el Trofeu Vila de Palamós-Kabb Trophy.

Sembla que la propera setmana s'ens acosta de nou l'anticicló, fet que propiciarà una nova entrada de la tramuntana el dimarts, dimecres i segurament divendres.

Pel que fa a les dades del dia, la màxima ha pujat fins a 13,3ºc, la mínima ha baixat fins a 9,5ºc. L'estat del cel s'ha mostrat amb predomini del sol a migdia, juntament amb algunes nuvolades decoratives al matí i a la tarda.. El vent ha bufat amb component nord fluix durant el matí, llavors ha entrat el garbí entre la una i les sis de la tarda a 20km/h de mitjana, ratxa màxima 34km/h. L'estat de la mar s'ha mantingut amb maror mar endins i marejol arran de costa. La pressió ha oscil.lat entre els 1012/1015hpa i la humitat ha rondat el 71/91%. Dades de meteoclimatic.com.


Previsió per aquest dilluns

Aquest dilluns a Palamós s'espera un matí amb predomini del sol. Tindrem un augment progressiu de la nuvolusitat al llarg de la tarda, degut al pas d'un altre front que es mostrarà poc actiu a la nostra zona, amb possibilitats que caigui alguna roina entre la tarda/vespre.

La temperatura pot pujar fins a 12/14ºc a la costa, fins a 14/16ºc a l'interior de l'Empordà i fins a 6/12ºc al Pirineu. La mínima baixarà fins a 4/7ºc a la costa, fins a 0/2ºc a l'interior i fins a 0/-4ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb component variable, fins la matinada de dilluns, llavors entrarà tramuntana a 10 nusos. Al matí hi haurà vent fluix de direcció variable o calma. A la tarda tindrem vent de garbí a 8/10 nusos. A la nit hi haurà vent de ponent o garbí a 6/8 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i maror mar endins, fins la matinada de dilluns. Al matí hi haurà mar arrissada arran de costa i maror mar endins. A la tarda tindrem entre marejol i maror arran de costa i maror mar endins. A la nit s'espera marejol arran de costa i maror mar endins.