Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 14 de febrer del 2011

Front esquifit i la natura es desperta


Imatge del cel gris d'avui contrastant amb els ametllers florits.


Tot i que avui s'esperava un front poc actiu, la veritat és que encara ha estat més esquifit del que es preveia, amb alguns plugims intermitents que a Palamós, fins ara, ens han deixat 0,5mm. Per trobar algunes quantitats més destacades ens hem de dirigir al Ripollès on hi podem trobar els 3mm caiguts a Queralbs o a Tregurà de Baix, la resta de registres oscil.len entre els 0,2/1mm.
Com podem veure a la imatge superior, els ametllers ja estan gairebé tots florits i van seguint el seu cicle anual., gràcies a l'abundant nuvolusitat, podem veure el contrast que representen les seves blanques o rosades flors, amb el cel gris que hem tingut.
I si la flora va seguint el seu cicle, la fauna també es va despertant del seu son hivernal, com podem comprobar amb l'aparició d'amfibis com la salmandra que he vist avui a les Gavarres, la qual aprofitava la humitat que ens ha deixat la pluja per començar a traslladar-se, possiblement en busca de parella, o amb les 200 cigonyes que la setmana passada van aparèixer als Aiguamolls de l'Empordà, en la seva emigració cap al nord.

Pel que fa a les dades del dia, màxima 11,9ºc, mínima 8,9ºc. El vent ha bufat amb component nord fluix i el mar s'ha mantingut amb maror mar endins i mar arrissada o marejol arran de costa. La humitat ha oscil.lat entre el 93/64% i la pressió s'ha mogut entre els 1005/1010hpa. Dades de meteoclimatic.com


Previsió per aquest dimarts


Durant les immediates hores encara pot caure algun plugim. Durant el dimarts tindrem un altre dia amb nuvolusitat abundant, però també amb algunes clarianes. Es possible que caigui alguna roina o plugim, menys important que avui, preferentment cap a la zona pirinenca.

La temperatura pot pujar fins a 10/12ºc a la costa, fins a 14/16ºc a l'interior de l'Empordà i Gironès i fins a 4/10ºc a la resta. La mínima pot baixar fins a 5/8ºc a la costa, fins a 2/4ºc a l'interior i fins a -4/0ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà molt fluix amb component nord, fins la matinada de dimarts. Des de primeres hores hores del dia tindrem vent de llebeig a 12/16 nusos.
A la tarda es mantindrà el llebeig a uns 10/12 nusos. A la nit hi haurà vent fluix de direcció variable.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada arran de costa i maror mar endins fins la matinada de dimarts. Al matí hi haurà maror generalitzada. A la tarda tindrem marejol arran de costa i maror mar endins. A la nit hi haurà la mateixa situació, amb mar de fons de sud-oest.

Imatges d'una salamandra (Salamandra salamandra) observada avui a les Gavarres: