Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 9 de febrer del 2011

Millores a la deixalleria municipal




A finals del mes passat va entrat plenament en vigor el nou contracte per al servei de la Deixalleria Municipal de Palamós i que l'Àrea municipal de Medi Ambient va elaborar amb l'objectiu de poder millorar les funcions i prestacions d'aquest servei. L'inici de l'activitat del nou contracte, amb un cost de 133.060,86 €, s'ha produït ara coincidint amb la incorporació a aquest servei de la nova empresa adjudicatària, AJ Ruz, S.L.

NOVETATS DEL SERVEI

Amb el nou contracte la Deixalleria Municipal, ubicada al carrer de Rafael Savalls (polígon industrial de Sant Joan – Tel: 972 60 10 85), ha aplicat tot un seguit de millores i entre les quals es destaca l'ampliació del seu horari d'obertura al públic, que passa a ser de dilluns a divendres de 10 a 14 h (abans només fins a les 13 h) i de 15 a 19 h i els dissabtes i diumenges de 10 a 14 h i de 15 a 18 h (abans el diumenge a la tarda estava tancat). De 9 a 10 h del matí es destina a fer tasques de manteniment de les instal.lacions de la deixalleria així com la recollida i retirada dels residus dels contenidors que posteriorment es porten al gestor corresponent.

Per tal de donar una millor atenció als usuaris també s'ha augmentat el nombre d'operaris d'aquest servei que passen a ser dos, durant els matins dins la franja horària de més afluència d'usuaris. Pel què fa a l'atenció i informació a l'usuari cal destacar la nova senyalització que s'hi ubica, molt més clara, i on hi consta també informació complementària sobre els residus: tipologia de residu, problemàtica ambiental o gestió posterior.

La Deixalleria Municipal també augmenta el nombre de fraccions que s'hi podran recollir realitzant una major separació dels materials que composen els residus. D’aquesta manera es disposa de contenidors per a recollir per separat les fraccions de plàstic dur i plàstic film; de diverses tipologies de vidre (vidre d'envàs, vidre pla, vidre armat o ampolles de cava); els palets es separen de la resta de la fusta; i es realitza una tria pels materials voluminosos (trastos vells i mobles).

UNA TARGETA PER ALS USUARIS

Dins les novetats del nou contracte cal esmentar l'edició d'una targeta identificativa dels usuaris, que a la vegada servirà per poder quantificar l'ús de la deixalleria que es gratificarà amb bonificacions a la taxa d'escombraries (per a una utilització mínima de la deixalleria de sis vegades hi ha una bonificació del 10% en el rebut de la taxa d'escombraries de l'any següent). Aquesta targeta permetrà l'accés a la deixalleria amb l'obertura automàtica de la barrera electrònica d'aquest equipament.

Cada cop que hi accedeixin se'ls computarà l'entrada i, per tant, la utilització del servei. La targeta també serà imprescindible per a la utilització de la deixalleria mòbil i també computarà per als seus usuaris. Aquesta targeta identificativa es pot adquirir de manera totalment gratuïta a la pròpia deixalleria (c/ de Rafael Savalls) o bé a la deixalleria mòbil. Per a sol.licitar-la només cal aportar una fotocòpia del rebut de la taxa d'escombraries del darrer any i una altra del D.N.I de la persona interessada.

LA DEIXALLERIA MÒBIL

La novetat més destacada del nou contracte per al servei de la deixalleria és la de l'anomenada deixalleria mòbil, que té com a objectiu apropar aquest servei al ciutadà, potenciant el civisme i el reciclatge dels residus. Es tracta d'un vehicle adaptat per a la recollida de residus que, dos dimarts al mes i amb un calendari preestablert, s'ubicarà en espais cèntrics dels diversos barris del municipi i amb l'objectiu que la deixalleria mòbil passi per a cada barri, dos o tres cops a l'any.

Per a poder utilitzar la deixalleria mòbil caldrà tenir la targeta d'usuari de la deixalleria. L'objectiu principal de la deixalleria mòbil és recollir aquells residus que es generen a les llars i que no s'han de barrejar amb la resta de la brossa. Bàsicament oli vegetal i mineral, bateries de cotxe, piles, fluorescents,bombetes, esprais, pintures dissolvents, radiografies, cosmètics, medicaments i petits electrodomèstics. L'horari de la deixalleria mòbil serà de 10 a 13 h i de 15 a 18 h, i el seu calendari per a 2011 serà el següent:

UBICACIÓ DEIXALLERIA MÒBIL: DIES PREVISTOS 2011

c/ Enric Vincke amb c/ Pere Joan: 8 febrer, 21 juny, 22 novembre
Pla d’es Pla (aparcament): 15 febrer, 5 juliol
Plaça Padró: 1 març, 19 juliol, 27 desembre
Plaça Vincke: 15 març, 16 agost
c/ Esports (zona La Fosca): 2 agost, 6 setembre (matí)
Ctra. de La Fosca -càmping Palamós: 2 agost, 6 setembre (tarda)
Passeig del Mar (c/ Aragó): 29 març, 30 agost
Plaça de Mn. Gummersind: 12 abril, 13 desembre
c/ Tarragona: 28 abril, 20 setembre
c/ Ample amb c/ Xaloc: 10 maig, 4 octubre
Mas Pareras – zona verda: 24 maig, 18 octubre
Pàrquing Cervantes: 7 juny, 8 novembre


Font: http://www.palamos.cat/