Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 17 de juliol del 2012

Dimarts de forta calor i imatges del dia


La Platja de la Fosca plena de gent a primeres hores de la tarda. Imatge mostrada a l'Espai del Temps de TV3 d'avui al vespre.


Les temperatures que hem tingut avui dimarts han fet honor al període més calorós de l'any, conegut com a canícula, i situat entre el 15 de juliol i el 15 d'agost.
La presència de vent reescalfat del nord a primeres hores del dia i de garbí durant la resta del dia, ha deixat unes màximes superiors als 35ºC a moltes localitats del prelitoral i l'interior.

Alguns exemples de les màximes més altes d'avui dimarts 17 de juliol a la demarcació gironina:
Mieres 35,8ºC, Medinyà 35,6ºC, Salt 35,5ºC, Beuda 35,5ºC, Sant Miquel de Fluvià 35,0ºC o Castellò d'Empúries amb 35,0ºC.

Al Baix Empordà tampoc ens hem quedat curts. Màximes d'avui a la nostre comarca:
Les Olives 35,1ºC, La Bisbal 34,2ºC, Bellcaire d'Empordà 33,3ºC o Calonge 32,3ºC.

Pel que fa a les dades d'avui dimarts a Palamós., temperatura màxima 28,1ºC (29,7ºC a la Fosca), cal destacar que la màxima ha tingut lloc a les nou del matí, coincidint amb el vent reescalfat de tramuntana, mínima 18,6ºC. Vent fluix de component nord reescalfat a primeres hores i vent de garbí a 10/15km/h de mitjana la resta del dia, ratxa màxima 44km/h N. Estat de la mar amb maror o forta maror mar endins (ones de 1,41m a les 09:00h davant el cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1026hPa, mínima 1022hPa. Humitat relativa màxima 88%, mínima 34%. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado



Els camps segats davant el mas Aguilar o Parals el Figuerà ens diuen clarament l'estació de l'any que és.


D'altre banda, aquest dimecres a Palamós hem d'esperar un dia assolellat i xafogós, amb algun núvol baix esporàdic. A la resta de la demarcació la situació serà molt similar, amb ambient càlid i alguns núvols d'evolució poc importants al Pirineu.

La temperatura màxima pot rondar els 31/35ºC a l'interior, els 26/30ºC a la costa i els 26/32ºC al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 19/22ºC a la costa, fins a 15/18ºC a l'interior i fins a 11/17ºC al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord reescalfat, a 4/8 nusos, durant la nit/matinada de dimarts a dimecres., al nord del cap de Begur i mar endins bufarà a 12/16 nusos. Al matí tindrem vent de garbí a 4/8 nusos. A la tarda esperem vent de component sud-oest a 8/12 nusos. A la nit hi haurà una situació similar, però el vent anirà a la baixa amb el pas de les hores. A mar tindrem mar arrissada o marejol arran de costa i maror o forta maror mar endins, durant la nit/matinada de dimarts a dimecres. Al matí hi haurà mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins. A la tarda s'espera marejol o maror arran de costa i maror mar endins. A la nit tindrem una situació similar.



La Platja de la Fosca plena de gent avui a primeres hores de la tarda.