Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 14 de juliol del 2012

Imatges estiuenques i dades d'ahir divendres


Imatge captada ahir divendres a primeres hores de la tarda quan el garbí es començava a reforçar. Fotografia mostrada a l'Espai del Temps de TV3 d'ahir al vespre.


Ahir divendres, el dia va estar marcat pel vent de garbí, per la forta xafogor i pels núvols baixos que es veien arrossegats per la força del vent.
A primeres hores de la tarda, tal com podem intuir a la imatge superior, el vent de garbí ja es feia notar amb força, sobretot lluny del recer que representa el moll Nou., acompanyant aquest vent del sud, es podien veure alguns bancs de núvols baixos que donaven fe de l'elevat grau d'humitat ambiental i de la forta xafogor present.



Banc de núvols baixos internant-se cap a les Gavarres.


Amb el pas de les hores, el vent persistent de garbí, bufà amb una velocitat mitjana d'uns 20/25km/h i amb ratxes màximes que arribaren als 50km/h a La Fosca i a 44km/h a Palamós, segons les respectives estacions. Com és habitual quan hi ha garbinada, la mar s'alterà notablement., si això succeeix a l'hivern, només sol comportar alguns contratemps a les embarcacions que solquen les nostres aigües, no obstant, si aquest temps coincideix a l'estiu amb molta gent a les platges, pot resultar molt perillós pels banyistes, degut al fort onatge i els corrents generats pel vent, el qual, incideix directament a la costa palamosina.
Com a resultat d'aquest tràngol, a la tarda, la Creu Roja va haver d'hissar la bandera groga de precaució al bany a la Platja Gran i a La Fosca, amb maror en els dos casos., fins i tot, a la Platja de Castell es tingué que hissar la bandera vermella (bany prohibit), ja que hi havia de maror a forta maror.



Camps segats i alguns núvols baixos a Romanyà de la Selva ahir a la tarda. Imatge típica d'aquestes dates.


Daltre banda, ahir divendres 13 de juliol a Palamós hi van haver aquestes altres dades meteorològiques., temperatura màxima 25,3ºC, mínima 20,1ºC. Estat del cel amb intervals de núvols baixos tota la jornada, però amb domini del sol al centre del dia. Pressió atmosfèrica màxima 1019hPa, mínima 1017hPa. Humitat relativa màxima 93%, mínima 82%. Dades de meteoclimatic.com



Les Gavarres, el cel i la mà de l'home, ahir a la tarda donaven imatges de postal.