Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 14 de juliol del 2012

Previsió pel cap de setmana


Mapa de precipitació acumulada en tres hores previst per avui dissabte a les 15:00h. La formació d'una zona de convergència de masses d'aire i el pas d'un solc d'aire fred en alçada, d'uns -12/-14ºC a 500hPa, pot deixar alguns ruixats o tronades a l'interior.


Avui dissabte a Palamós, el dia estarà marcat per la forta xafogor i pel pas de nombrosos núvols baixos acompanyats per altre tipus de nuvolositat, juntament amb grans clarianes al centre del dia. No és descartable que es vegi caure alguna gota anecdòtica a la tarda/vespre. A la resta de la demarcació preveiem un dia amb nuvolositat variable, amb xafogor a la costa. A la tarda/vespre poden descarregar alguns ruixats locals, sobretot al Pirineu, a la Serralada Transversal o al Montseny. No es descarta algun petit ruixat en altres punts.

La temperatura màxima rondarà els 26/29ºC a l'interior, els 24/26ºC a la costa i els 16/23ºC al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord i est, a 12/16 nusos, durant aquest matí. A la tarda esperem vent del nord a 6/10 nusos, però amb el pas de les hores anirà reforçant-se. A la nit hi haurà vent del nord a 12/16 nusos, amb ratxes superiors., mar endins i al nord del cap de Begur la tramuntana pot bufar a 20/24 nusos. A mar tindrem marejol o maror arran de costa i forta maror mar endins, durant tota la jornada.


Aquest diumenge a Palamós, preveiem una jornada amb grans clarianes acompanyades per alguns intervals de núvols baixos al llarg de tot el dia. A la resta de la demarcació s'espera una situació similar, amb intervals de núvols baixos més importants a la meitat sud, juntament amb el creixement d'alguns Cumulus en punts de muntanya., fins i tot, no es pot obviar la possibilitat que s'escapi algun petit ruixat al Pirineu o zones muntanyoses adjacents.

La temperatura mínima pot situar-se en valors més baixos que el dia anterior, sobretot a l'interior i Pirineu, però també a la costa. Les màximes poden tenir uns valors similars als del dissabte.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord a 12/16 nusos, durant la matinada de diumenge., al nord del cap de Begur i mar endins bufarà a 20 nusos. Al matí tindrem vent fluix de direcció variable. A la tarda esperem una situació similar, amb vent del nord a 20 nusos mar endins. A la nit hi haurà vent del nord a 10/14 nusos., mar endins pot bufar a 20/24 nusos. A mar tindrem marejol o maror arran de costa i forta maror mar endins, durant la matinada de diumenge. Al matí tindrem mar arrissada o marejol arran de costa i maror o forta mar endins, mar de fons de nord. A la tarda hi haurà una situació similar. A la nit esperem marejol o maror arran de costa i forta maror mar endins.



Vent en superfície previst per la nit de dissabte a diumenge. Veiem com bufarà tramuntana.