Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 24 de juliol del 2012

Les pluges més fortes en 61 anys a Pequín



Mapa de pluges entre el 21 i 22 de juliol. Font: NASA


El passat 21 de juliol, van caure les pluges més intenses en 61 anys a Pequín entre la tarda i la nit d'aquella jornada. Segons l'agència estatal de notícies Xinhua, van caure uns 170mm de mitjana a sobre la capital xinesa i uns 460mm al Districte de Fangshan, situat a les rodalies.

La imatge superior ens mostra la pluja total recollida entre el 21 i el 22 de juliol. En ella apreciem com les pluges més fortes (més de 175mm) apareixen en color blau fosc., en canvi, les pluges més febles (menys de 25mm) apareixen en color verd clar. Segons el mapa, algunes de les pluges més fortes es produeixen al voltant de Pequín.

Aquesta imatge es basa en les dades de l'anàlisi de la precipitació multisatelital del Centre Goddard dels EUA, el qual, fa anàlisis aproximades de les pluges caigudes mitjançant la combinació dels mesuraments de diferents satèl·lits.

Com que aquesta imatge és una aproximació a les precipitacions reals, registrades en una àrea molt gran quan els satèl·lits hi passen per sobre, pot passar per alt els nuclis concrets on han caigut les pluges més fortes o els períodes curts de pluja més o menys intensa. Com a resultat, les precipitacions locals mesurades des de les estacions situades en terra, poden ser una mica diferents a les dades aproximades.

Cal destacar que a data 23 de juliol, les inundacions que hi hagueren a Pequín causaren 37 víctimes mortals, degut a ofegaments, edificis esfondrats, per impactes de llamps i degut a electrocucions per la caiguda de les línies elèctriques.
A les zones muntanyoses del voltant de la ciutat, més de 30.000 residents van haver de ser evacuats per culpa de les esllavissades de terra.



Vídeo dels efectes de les inundacions a Pequín.


Clima de Pequín

Tot i que Pequín es troba aproximadament a 150 kilòmetres de la costa, té, a causa de la seva posició, una forta influència del cinturó de vent de l'oest i dels monsons, que li porten un clima continental moderat, és a dir, calent i humit a l'estiu i fred i sec a l'hivern. Les precipitacions anuals ascendeixen de mitjana als 619mm; d'aquests, en cauen aproximadament un 70 per cent durant els mesos de juliol i agost.

A l'hivern poden tenir unes temperatures de fins a -20ºC i un vent glacial, que bufa des de les planes mongols. A l'estiu (de juny fins l'agost), el clima és humit i calent, amb temperatures de fins a 30ºC, la primavera (abril i maig) és seca, però ventosa. Al setembre i l'octubre hi regna un temps sec i suau.

La màxima temperatura que s'ha assolit mai és de 42°C i la més baixa mai enregistrada és de -27°C. El 2005, la precipitació total va ser de 410,77mm., la major part caiguts durant els mesos d'estiu.



Diagrama del clima de Pequín. Font: wikipedia