Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 26 de juliol del 2012

Un dijous amb pols a l'atmosfera i forta xafogor


Imatge davui al migdia on veiem el cel blanquinós degut a la pols en suspensió i marejol, juntament amb força calitja a l'horitzó.


L'arribada de la bombolla d'aire càlid que ens afecta, també ha vingut acompanyada per molta pols sahariana en suspensió. Aquesta pols donava el típic color blanquinós al cel que es dóna en aquests tipus de situacions., així mateix, el paisatge també quedava una mica desdibuixat degut a la boirina formada per l'elevat grau d'humitat ambiental, amb valors que s'han mogut entre el 93 i el 81%, proporcionant-nos una forta xafogor, ja que el nostre cos notava la mateixa calor com si hi haguessin valors d'uns 34ºC.



Mapa de pols en suspensió d'avui al migdia. Es veuen elevats valors de la mateixa a sobre nostre.


Com a curiositat, també hem de destacar que el pas d'una l'inia d'inestabilitat que ha creuat Catalunya, ha deixat alguna tronada poc important en algun punt del Pirineu o Prepirineu. A la nostre zona, aquesta lleugera inestabilitat s'ha fet present amb l'aparició d'alguns Altocumulus castellanus al vespre i la caiguda d'alguna roina, així com algunes virgues.

Es preveu que aquesta inestabilització atmosfèrica pugui fer-se més present, en forma de ruixats i tempestes de tarda a la zona pirinenca i sectors adjacents, durant aquest divendres, amb possibilitats que a la tarda hi pugui haver alguna tempesta forta al Pirineu o Prepirineu Occidental i de manera dispersa en altres punts del país.



Mapa de llamps d'avui on es veuen les descàrregues elèctriques que han generat les tempestes en alguns punts de muntanya del Principat.



Altocumulus castellanus o núvols d'inestabilitat vistos avui al vespre a Calonge.


Pel que fa a les altres dades d'avui dijous 26 de juliol a Palamós., temperatura màxima 25,8ºC, mínima 20,6ºC. Estat del cel asserenat fins al vespre, llavors han aparegut molts altocúmulus, amb calitja tota la jornada. Pluja inapreciable en forma d'alguna espurna i alguna virga. Vent amb predomini del garbí a 15km/h de mitjana, ratxa màxima 31km/h. Estat de la mar amb marejol generalitzat. Pressió atmosfèrica màxima 1016hPa, mínima 1013hPa.

Més imatges del dia calorós d'estiu que hem tingut avui dijous


Papallona zebrada (Iphiclide​s podalirius feisthamel​ii) sobre flor d'aloc (Vitex agnus-castus).



Camp segat a Sant Daniel (Calonge).



Marejol i cel blanquinós degut a la pols en suspensió avui al migdia.