Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 4 de juliol del 2012

La méteo al carrer: 7è element


L'estació meteorològica de Palamós (Meteoclimatic) oberta als quatre vents a sobre les teulades de Palamós.


Avui, més que la méteo al carrer, podem dir la méteo al terrat, ja que la imatge superior ens mostra un element situat en una talaia privilegiada, al damunt d'un edifici del casc antic de Palamós.

Recentment, vaig poder visitar aquest aparell que ens dóna les dades diàries que podem veure enllaçades a la banda dreta del blog. Gràcies a n'en Jordi Rodríguez, aficionat al temps, podem saber en tot moment les dades reals que tenim al centre de la vila.
Cal destacar l'important paper que realitza la xarxa d'estacions meterològiques de Meteoclimatic, formada per una gran quantitat d'aficionats que de manera desinteressada, posen a l'abast de tothom el temps que fa i que ha fet en més de 1700 localitzacions d'Espanya (incloent Les Balears, Canàries i Melilla) i Portugal.

A Palamós també hi trobem una altre estació ubicada a prop del càmping Internacional.

Característiques tècniques de l'estació que obre aquest article:

Model Davis Vantage Vue, situada a 1,55m del terra o la paret més propera. Alçada sobre el nivell del carrer 20m. Protecció amb garita Davis.

Pluviòmetre amb resolució de 0,2mm i amb un diàmetre de 125mm. Anemòmetre situat a 1,75m del terra o paret més propera i a 20m del nivell del carrer.