Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 15 de maig del 2018

14 è Sant Joan Florit i Artesà


El passat diumenge 13 de maig vàrem poder gaudir d'una nova edició del " Sant Joan Florit i Artesà ".
Durant un dia, el nucli històric de l'antic poble de Sant Joan de Vila-romà, annexionat de forma no gaire clara a la vila de Palamós, a l'any 1942, es va vestir amb flors i nombroses creacions artístiques.

L'Associació de Veïns de Sant Joan, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Palamós, organitzà la jornada " Sant Joan Florit i Artesà ". Aquesta encisadora activitat, tot i que en alguns moments del matí i del migdia es va veure enterbolida per la caiguda d'alguns plugims, va esdevenir plenament de les 10 del matí a les 20 h del vespre, arribant a la seva catorzena edició després que s'iniciés l'any 2004 coincidint amb els actes de celebració que Sant Joan va dedicar al Pubillatge de la Sardana.

Si bé els racons del nucli històric de Sant Joan tenen un gran encant durant tot l'any, i s'hi respira un aire de poble característic de l'Empordà, durant la jornada dominical la seva bellesa va pujar un graó més.

Les diverses parades d'artesania i art floral, amb la plaça Major com a punt central, complementaren uns carrers vestits de gala.
A banda de les activitats florals i artesanals, l'Associació de Veïns organitzà activitats paral·leles, amb el lliurament de premis a partir de les 11.15 h del concurs de redacció organitzat per la biblioteca El Caliu.
A aquella hora també es realitzà un repic de les campanes de l'església de Santa Eugènia que, com és tradicional, va decorar-se amb una catifa de flors a les escales que donen accés a la portalada principal.
Cal fer esment a altres activitats, com per exemple espectacles musicals i de dansa, així com les passejades amb poni adreçades als infants.
Entre les diverses propostes esdevingudes, també hi trobem la tradicional arrossada popular que un any més elaborarà la Colla Gegantera de Palamós i fou servida a partir de les 14.30 h a l'era de Can Fesol.

Recull d'imatges del Sant Joan Florit i Artesà