Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 13 de desembre del 2011

Abundants núvols alts i forta maror


Posta de Sol d'avui des de Calonge.


La jornada d'avui dimarts ha estat protagonitzada per l'ambient assolellat. Malgrat tot, el Sol s'ha vist acompanyat per nombrosos núvols alts, procedents de l'oest de la Península, els quals, es dirigien cap a l'est impulsats pels forts vents de ponent que bufen en alçada.

Curiosament, tot i que el vent de garbí aponentat no ha entrat amb gaire força, des de la línia de costa es podien observar els blancalls aixecats pel fort vent, tan sols unes poques milles mar endins. De fet, aquesta alteració marítima ens ha arribat en forma de mar de fons del sud-oest, amb maror arran de costa., mar endins, però, segons la boia de Puertos del Estado, a la una de la tarda hi havia forta maror, amb una alçada significant de l'onatge que arribava a 1,71 metres, degut al fort vent de garbí aponentat que hi bufava.

Com era d'esperar, tota aquesta nuvolositat de tipus alt, ens ha obsequiat amb una albada i un capvespre rogenc, com mostra la imatge de l'encapçalament.


Pel que fa a altres dades d'avui dimarts a Palamós., temperatura màxima 15,9º C, mínima 7,7º C. Vents predominants del nord-oest i del sud-oest fluixos, ratxa màxima 27 km/h SO. Pressió atmosfèrica màxima 1021 hpa, mínima 1014 hpa. Humitat relativa màxima 91 %, mínima 58 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.



Imatge captada aquest dimarts des de la Fosca, on es veuen nombrosos núvols alts.


Previsió per aquest dimecres

A Palamós es preveu un altre dia amb predomini del Sol, però amb el cel enterenyinat per abundants núvols alts i mitgencs., fins i tot, al llarg de la tarda/vespre poden aparèixer núvols baixos, amb possibilitats que caigui alguna roina. A la resta de la demarcació el dia serà calcat, amb la caiguda, durant la tarda/vespre, d'algun petit ruixat o alguna roina dispersa, sobretot al sector de l'Alt Empordà.

La temperatura màxima rondarà els 17/19º C a l'interior, els 15/17º C a la costa i els 7/13º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a -3/6º C al Pirineu, fins a 5/7º C a l'interior i fins a 8/12º C a la costa.

El vent al nostre sector costaner bufarà de garbí aponentat a 15/20 nusos, durant la nit/matinada de dimarts a dimecres., mar endins pot bufar a 25 nusos. Al matí tindrem vent de garbí o ponent a 6/10 nusos., mar endins pot bufar a 15/20 nusos. A la tarda s'espera vent fluix de direcció variable igual com a la nit, amb estones de calma.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror arran de costa i forta maror mar endins, durant la nit/matinada de dimarts a dimecres. Al matí hi pot haver la mateixa situació. A la tarda s'espera marejol arran de costa i maror mar endins, igual com a la nit, amb mar de fons.



Nombrosos núvols alts enterenyinant el cel aquesta tarda.